Företagskort

Utgifter och kostnader är inte bara någonting privatpersoner har, utan även företag. På denna sida kommer du kunna läsa allt om företagskort. Vår guide är fylld av tester, information och tips på hur man hittar det bästa företagskortet 2022.

Qred

  • Kostnadsfritt kort
  • Samla på ett och samma ställe
  • Modernt val
Årskostnad: 0 kr
Maxkredit: 50 000 kr
Kreditränta: 0%
Eff.ränta 14.67% vid utnyttjad av kredit på 20 000 kr återbetalat under 1 år (2021-01-01).

Mynt

  • Automatiserat
  • Moderna företagarens val
  • Enkel mjukvara
Årskostnad: 0 kr
Maxkredit: 0 kr
Kreditränta: 0%
Eff.ränta 14.67% vid utnyttjad av kredit på 20 000 kr återbetalat under 1 år (2021-01-01).
företagskort illustration

Vad är ett företagskort?

Ett företagskort är precis som det låter, ett kreditkort för företag. Istället för att kortet är skrivet på en privatperson står ansvarig kreditbärare ett företag. Företag i detta sammanhang kan var handelsbolag eller aktiebolag.

Fördelarna med att ha ett företagskort är ett man kan samla kostnader från anställda, prenumerationer och andra småställen på ett och samma kort. Allting hamnar då på en gemensam faktura i slutet av månaden.

Vad kännetecknar ett bra företagskort?

Ett bra företagskort gynnar hela rörelsen och frigör framförallt tid från administrationen. Gemensamt skapar det ett lugn i företaget och alla kan ta de kostnader som krävs utan att skicka runt ett debetkort eller ha kortnummer nedskrivet på en papperslapp.

Stort kreditutrymme

Eftersom kostnaden hos företag ofta är större än för privatpersoner är ett stort kreditutrymme att föredra. Normalt för privatpersoner är ungefär 10 – 40 000 kr. Ett företagskort med bra utrymme handlar om 50 – 100 000 kr.

Lång återbetalningsperiod

En generös och lång återbetalningsperiod kan ge bättre likviditet till företag. Ett företagskort med kredit skapar därför ett andrum och möjliggör att man inte behöver ha fått betalt av alla kunder för att ta upp en kostnad.