Debetkort

Debetkort, även kallat debit- samt bankkort, är ett kort kopplat direkt till ett bankkonto. På denna sida kan du enkelt jämföra och hitta bästa debetkortet i en överskådlig tabell. Hugg in i dag!

Sammanfattning
Antal debetkort: 4 st
Årskostnader: 0 – 456 kr
Kreditutrymme: Ingen kredit
Bästa debetkort: Rocker

Jämför debetkort

 1. Rockerkortet
  • → Upp till 10% i cashback
  • → Sparränta från 0,70%
  • → 250 kr i bonus
  Bonus: Cashback (0,5 – 10%)
  Årskostnad: 0 – 1188 kr
  Uttagsavgift: 0 kr
  Rockerkortet innehåller ingen kredit.

 2. PFC
  • → Sätt upp sparmål
  • → Enkelt hålla din buget
  • → Goda betyg
  Bonus: Ingen bonus
  Årskostnad: 0 – 420 kr
  Uttagsavgift: 0 kr
  P.F.C innehåller ingen kredit.

 3. Lunar
  • → Fantastisk app
  • → Utmanare (nano-bank)
  • → 400 000 nedladdningar
  Bonus: Upp till 1,05% sparränta
  Årskostnad: 0 – 1788 kr
  Uttagsavgift: 0 kr
  Lunar innehåller ingen kredit.

 4. Binance Card
  • → Upp till 8% cashback
  • → Låga avgifter
  • → För dig nischad i krypto
  Bonus: Upp till 8% cashback
  Årskostnad: Gratis
  Uttagsavgift: 0,90%
  Binance Card (VISA) innehåller ingen kredit.
debetkort illustration

Vad är debetkort?

Ett debetkort är ett kort kopplat direkt till ditt bankkonto. Du behöver ha pengar insatt eller kopplat till ditt konto för att ett debet kort ska fungera om betalning. Annars kommer köpen inte att medges. Detta är en direkt motsats till kreditkort där ditt kort är laddat med en kredit. Som gör att du kan genomföra köp utan att kortet har pengar kopplat till bankkortet.

Bästa debetkortet 2022

Att hitta marknadens bästa debetkort är ingen enkel match. Det finns flera olika faktorer som kan tänkas spela in, och alla är vi olika.

Men, det finns en rad olika saker som man kan kolla på för att enkelt hitta ett kort som passar dig, och där av blir det bästa.

Exempel på sådana faktorer är avgifter, förmåner, applikationer och smidighet.

De bästa debetkorten 2022 har:

 • En smidig app
 • Inga avgifter
 • Goda förmåner

Med detta sagt anser vi att Rockerkortet är det bästa debetkortet 2022 på den svenska marknaden. Kortet har flera nivåer och även fast du använder gratisversionen kan du få upp till 10% i cashbacks. Att debetkort som rockerkortet erbjuder bonusar är ovanligt vilket vi tycker skiljer kortet från de andra konkurrenterna. Det tas även inte ut någon valutaväxlingspåslag och gratis reseförsäkring ingår.

Fördelar med debetkort

Debetkort i förhållande till traditionella kort med kredit har sina fördelar. Flera av dessa är riktigt bra och du bör noggrant överväga att skaffa ett, även som komplement till andra kort.

Enkelt och smidigt

En av de allra största fördelarna är debetkorts smidighet och enkelhet. Du behöver inte vara orolig för att det kommer fakturor, vad räntan blir eller andra rörliga moment.

Du sätter bara in, eller får din lön inbetalat, och använder kortet i den mån du kan och har möjlighet. Ofta finns smarta funktioner som ger dig enkel överblick eller funktioner för att spara mer pengar.

Ingen chans till skuld

Eftersom kortet inte har någon kredit kopplat till dig finns det ingen risk för överkonsumtion och en skuld du inte kan betala tillbaka. Det är med andra ord helt riskfritt i den bemärkelsen att skaffa sig ett snyggt debetkort istället för annat.

Frågor om debetkort

Vad är ett debetkort?

Ett debetkort debiterar ditt konto direkt i samband med transaktionen och du behöver ha pengar på kontot för att det ska godkännas.

Går det att övertrassera?

Ja! Du kan övertrasserad debetkort i de terminaler som har en viss fördröjning i sina dragningar. Förr var det vanligt hos restauranger och klubbar.

Vad kostar ett debetkort?

Kostnaden för ett debetkort är från 0 kr, de vill säga helt gratis. En del kort har däremot en avgift som betalas per månad eller år.

Ett exempel är PFC Premium som kostar 35 kr/månad.

Jämför debetkort

I tabell 1 nedan jämför vi de bästa debetkorten på den svenska marknaden så att du kan få en tydlig bild över vilket det bästa debetkortet för dig är.

KreditkortExtra förmånerBonus
Rockerkortet250kr bonusCashback (0,5 – 10%)
PFCSmidiga budgetverktygIngen bonus
LunarFantastisk appUpp till 1,05% sparränta
Binance CardStödjer kryptovalutorUpp till 8% cashback
Tabell 1 – Jämförelse debetkort på svenska marknaden.

Debetkort – del i ett större ekosystem

Ett debetkort är i många fall en del av ett större ekosystem. Med det menar vi att de inte alltid är kortet i sig som är i fokus utan ofta inkluderas applikationer, banksystem och kompletta lösningar som har en rad smarta funktioner eller fördelar. Exempel är t.ex. Rocker som erbjuder både sparränta, återbäring och kontokredit.

Vanliga delar som kopplas på i ekosystemet kring debetkort:

Sparkonto

Eftersom debet är precis motsatsen till kredit och kräver att du sätter in pengar för att kunna använda kortet är det ofta fokus på sparande, och att bygga upp din ekonomi. Därav är det många som erbjuder sparkonton med relativt bra ränta, för att locka in nya kunder.

Krav för debetkort?

Med ett debetkort kan du inte utnyttja något kreditutrymme vilket innebär att det är en lägre beviljandegrad. För att spendera dina pengar behöver du först satt in pengar på kortet vilket gör att banken inte tar någon risk med dig som kund. Om du har t ex betalningsanmärkningar så kan det vara mycket svårt att få ett kreditkort men debetkort är det inga problem.