Kreditkort med låg ränta

Räntan är den avgift du betalar på nyttjad kredit via ett kreditkort. Att ansöka om ett kreditkort med låg ränta ger dig lägre kostnad per nyttjad krona – om fakturan inte betalas tillbaka under den räntefria perioden. I denna guide kommer vi att gå igenom allt om låg ränta och hur du hittar kreditkort med lägst.

Kreditkort med låg ränta 2022

Marginalen Gold

  • Räntefritt upp till 50 dagar
  • Delbetala i din takt
  • 0 kr årsavgift första året
Årskostnad: 0 kr (195 kr efter år 1)
Maxkredit: 100 000 kr
Kreditränta: 16,9%
Eff.ränta 14.67% vid utnyttjad av kredit på 20 000 kr återbetalat under 1 år (2021-01-01).

Marginalen Traveller

  • Perfekt för resor
  • 0 kr årsavgift första året
  • Samla poäng
Årskostnad: 395 kr
Maxkredit: 150 000 kr
Kreditränta: 16,9%
Eff.ränta 14.67% vid utnyttjad av kredit på 20 000 kr återbetalat under 1 år (2021-01-01).

Re:member Flex

  • Ingen årsavgift
  • 56 dagar räntefri kredit
  • Bra omdömen
Årskostnad: 0 kr
Maxkredit: 100 000 kr
Kreditränta: 9,74 – 24,74%
Eff.ränta 14.67% vid utnyttjad av kredit på 20 000 kr återbetalat under 1 år (2021-01-01).

Fördelar med att välja låg ränta

I grund och botten handlar en låg ränta om att du betalar mindre avgift och kostad för de pengar du nyttjar. Ett kreditkortsbolag eller kortgivare tar en risk genom att låta dig handla med pengar du för tillfället inte har. Om du är oförmögen att återbetala pengarna debiteras en ränta tills banken har fått tillbaka sin pengar.

Räntan definieras i procent och som en del av det nyttjade kapitalet, t.ex. 10% ränta i månaden. Det finns egentligen en stor fördel med att ha en lägre ränta på ditt kreditkort. Och det är så enkelt att du betalar mindre pengar än om du hade nyttjat krediten hos ett annat företag.

Vi tycker därav att det är en mycket smart åtgärd att leta efter det kreditkortet som har lägst ränta just nu. På så sätt vet du att i stunden av ansökan betalar du så lite som möjligt på nyttjad kredit.

Exempel kreditkort med låg ränta

I Sverige finns det över 50 olika kreditkort. Nedan finner du våra favoriter bland kreditkorten som har låg ränta:

Re:member Flex har en ränta på 9,74 – 24,74% vilket innebär att de värderar din situation och sätter en personlig ränta.

Marginalen Traveller och Gold erbjuder en ränta på 16,9%.

Låg ränta – höga avgifter

Ett tips till dig som precis ska ansöka om ett kreditkort med låg ränta är att även kolla avgifterna. Avgifterna är fasta kostnader som t.ex. års- och fakturaavgift. Dessa kan göra att trots låg ränta så blir din totalkostnad för kortet högre. Generellt kan man säga att så länge kortgivaren erbjuder rimlig avgifter och en låg ränta är det ett schysst kreditkort.

Kreditkort utan ränta

Vad innebär egentligen att något är räntefritt? Helt fritt från ränta på lånade pengar? Nej!

Kreditkort utan ränta är ingenting som finns. Räntefria perioder finns däremot och det innebär att om din kredit betalas tillbaka inom en viss tid (t.ex. 60 dagar) behöver du inte betala någon ränta.

Att benämna något som räntefritt och utan ränta är egentligen inte korrekt. Ingen mår bra av att bli vilseled med att kreditkort faktiskt kan kosta pengar. Ofta finns det avgifter och exempel på ränta bör alltid beskrivas som att det har nyttjats. Det finns ett begrepp som ofta används och det är effektiv ränta.