Hoppa till innehåll

Resurs Classic

Kortdata insamlad av:

Amanda Götberg

Resurs Classic är ett avskalat och enkelt kreditkort utan årsavgift som erbjuder en lagom kredit med bra avbetalningsmöjligheter. Kortet är relativt nytt och lanserades i början av 2022. Vi har samlat in tillgängliga omdömen och recenserat enligt vår erfarenhet, så att du kan bygga dig en bra uppfattning om kortet. Med Resurs Classic kan du ansöka om 30 000 kr i kredit och ansökan tar bara några minuter.

Bonus:
Concierge:
Flyglounger:
Passar bra som: Enkelt vardagskort
Maxkredit: 30 000 kr
Årskostnad: 0 kr
Kreditränta: 14,36 - 19,32%
Räntefri period: 60 dagar

Recension av Resurs Classic

Resurs Classic är ett relativt nytt kreditkort från Resurs Bank. De har lanserat en serie som också innefattar Resurs World och Resurs Gold. Classic är den enklaste varianten där du får en lagom kreditgräns med bra förmåner.

En av de största fördelen jämfört med andra kort är att Resurs Classic erbjuder fri årsavgift, för alltid. Det innebär att kortet inte kommer kosta dig någonting förutsatt att du betalar alla fakturor i tid (det kan uppkomma administrativa avgifter).

Omdöme

Bonus
Försäkringar

Kreditvillkor
Avgifter

Ansökan

Att ansöka tryggt och enkelt. Först behöver du fylla i dina uppgifter som namn, personnummer, adress och telefonnummer. I nästa steg verifierar du med Bank-ID och en ansökan genomförs. Din ansökan godkänns fort och Resurs Classic har generellt en hög grad av beviljade ansökningar då maxkrediten endast är 30 000 kr, vilket är lågt i förhållande till andra kreditkort på marknaden.

Bilder från ansökan

Bonus med Classic

När det kommer till bonus har Resurs Classic ett obefintligt bonusprogram. Detta kort passar istället dig som behöver en enkel metod för att samla utgifter till en låg ränta och låg årsavgift. Det finns med andra ord inga fördelar att nyttja detta kort för att samla bonus. Läs istället vår sida med kreditkort med bonus om du planerar att nyttja ditt nya kort för att samla bonus och poäng.

För- & nackdelar
 • 0 kr årsavgift
 • Enkelt och elegant
 • Räntefri delbetalning
 • Inget bonussystem
 • Låg maxkredit

Granskning av kreditvillkor

Kreditvillkoren hos kortet är generösa och samtidigt enkla att förstå. Räntan är (i skrivande stund) mellan 14,36 – 19,32%, vilket är inom en normal gräns. Maximala krediten är förhållandevis låg och räntefria perioden 60 dagar.

Räntefri delbetalning

Med Resurs Classic kortet kan du få räntefri delbetalning under 6 månader och kortet är enligt oss det bästa kreditkortet för delbetalnings alternativ. Nedan har vi ett räkneexempel på räntefria delbetalning på ett belopp om 15 000kr på 6 månader:

Vi start tillkommer en uppläggningsavgift på 97 kr samt 39 kr administrativa avgifter per månad vilket blir 331kr på 6 månader. Det tillkommer ingen kreditränta och därför blir då hela beloppet av en skuld på 15 000kr som ska betalas tillbaka 15 331 kr. Detta resulterar i en effektiv ränta på 4,15 % på grund av månadsavgiften + uppläggningsavgiften.

Maxkredit: 30 000 kr
Årskostnad: 0 kr
Kreditränta: 14,36 - 19,32%
Räntefri period: 60 dagar
Valutapåslag:
Uttagsavgift:

Funktioner kopplat till kortet

Det finns en rad smarta funktioner kopplat till kortet och Resurs Bank generellt. Först ut är möjligen till SMS-kvitton. Varje köp över 500 kr loggas och kommer som ett SMS till din telefon, det ger en enkel och bra överblick över din konsumtion.

Funktioner
Apple PayApple Pay
Google PayGoogle Pay
ContactlessContactless
PIN-kod i appPIN-kod i app
MasterCardMasterCard
VISAVISA

Frågor & svar

Är Resurs Classic gratis?

Ja! Kortet har en årsavgift på 0 kr men det kan komma att uppstå kostnader för t.ex. ränta.

Hur mycket kredit kan jag ansöka om?

Maximal kredit på Resurs Classic är 30 000 kr.

Hur många dagar räntefri period?

Den räntefria perioden är 60 dagar. I praktiken innebär det att du kostnadsfritt kan återbetala nyttjad kredit inom 60 dagar.

Jämför liknande kort

Card logo
Morrow Bank

 • Bonus på alla köp
 • Fria försäkringar
 • Ingen årsavgift

Läs mer
Card logo
Revolut Business

 • Låga avgifter
 • En gratis nivå
 • Få samtliga utgifter kategoriserade

Läs mer
Card logo
Circle K Mastercard

 • Hög bonus på tankning
 • Bonus på övriga köp
 • Ingen årsavgift

Läs mer
Card logo
Preem Mastercard

 • Hög bonus vid tankning
 • Tanka fel försäkring
 • Ingen årsavgift

Läs mer