Resurs Classic

Resurs Classic är ett avskalat och enkelt kreditkort utan årsavgift som erbjuder en lagom kredit med bra avbetalningsmöjligheter. Kortet är relativt nytt och lanserades i början av 2022. Vi har samlat in de tillgängliga omdömen som finns för att ge dig en bra uppfattning vad andra nya kunder tänker.

Bonus:
Concierge:
Flyglounger:
Passar bra som: Enkel vardagskort
Maxkredit: 30 000 kr
Årskostnad: 0 kr
Kreditränta: 14,36 - 19,32%
Räntefri period: 60 dagar

Recension av Resurs Classic

Resurs Classic är ett relativt nytt kreditkort från Resurs Bank. De har lanserat en serie som också innefattar Resurs World och Resurs Gold. Classic är den enklaste varianten där du får en lagom kreditgräns med bra förmåner.

En av de största fördelen jämfört med andra kort är att Resurs Classic erbjuder fri årsavgift, för alltid. Det innebär att kortet inte kommer kosta dig någonting förutsatt att du betalar alla fakturor i tid (det kan uppkomma administrativa avgifter).

Omdöme (vad andra säger)

När vi kontrollerar och kollar på andra sidor och recension-sajter har Resurs Classic i genomsnitt ett bra omdöme och betyg. En recension från Ulla vittnar om att kortet är en perfekt lösning för att få ihop vardagsekonomin, utan krångel.

 

Bilder från ansökan

Bonus med Classic

När det kommer till bonus har Resurs Classic ett obefintligt bonusprogram. Detta kort passar istället dig som behöver en enkel metod för att samla utgifter till en låg ränta och låg årsavgift. Det finns med andra ord inga fördelar att nyttja detta kort för att samla bonus eller konsumera smartare.

För- & nackdelar
  • 0 kr årsavgift
  • Enkelt och elegant
  • Räntefri delbetalning
  • Inget bonussystem
  • Låg maxkredit

Granskning av kreditvillkor

Kreditvillkoren hos kortet är generösa och samtidigt enkla att förstå. Räntan är (i skrivande stund) mellan 14,36 – 19,32%, vilket är inom en normal gräns. Maximala krediten är förhållandevis låg och räntefria perioden 60 dagar.

Maxkredit: 30 000 kr
Årskostnad: 0 kr
Kreditränta: 14,36 - 19,32%
Räntefri period: 60 dagar

Funktioner kopplat till kortet

Det finns en rad smarta funktioner kopplat till kortet och Resurs Bank generellt. Först ut är möjligen till SMS-kvitton. Varje köp över 500 kr loggas och kommer som ett SMS till din telefon, det ger en enkel och bra överblick över din konsumtion.

Funktioner
Apple PayApple Pay
Google PayGoogle Pay
ContactlessContactless
PIN-kod i appPIN-kod i app
MasterCardMasterCard
VISAVISA