Kreditkort med bonus

Ett kreditkort med bonus, ofta kallat bonuskort, ger dig extra pengar eller poäng att spendera för varje krona som nyttjas. Detta är mycket smart och kan leda till flera fina förmåner och möjligheter för dig som systematiskt använder ditt kort och betalar din faktura varje månad.

På denna sida kommer vi gå igenom hur du hittar de bästa bonuskorten samt vad du kan behöva tänka på.

Sammanfattning
Antal bonuskort: 4 st
Bonus : Upp till 25%
Bonuskort med högst kredit: Resurs World
Ränta från: 16,9 %

Bäst bonuskort

 1. Komplett Bank Mastercard
  • → Avgiftsfria uttag
  • → Fri årsavgift
  • → 50 dagar fri kredit
  Årskostnad: 0 kr
  Maxkredit: 100 000 kr
  Kreditränta: 21,40%
  Exempel: Eff. ränta 23,63%, 1 000 kr avbetalning på 12 mån. Totalt: 1 198 kr

 2. Resurs World
  • → 0,5% bonus
  • → Tillgång till lounger
  • → Stor kredit
  Årskostnad: 1068 kr
  Maxkredit: 200 000 kr
  Kreditränta: 17,32%
  Exempel: Kredit 15 000 kr, räntefri delbet i 6 mån, 6 st delbetalningar på 2 500 kr, adm. Avg 39 kr + 97 kr uppl.avg, effektiv ränta 3,65 %, exkl månadsavgift 89 kr. Totalbelopp 15 331 kr

 3. Bank Norwegian Kreditkort
  • → Fri årsavgift
  • → Samla poäng till flyg
  • → Räntefritt upp till 45 dagar
  Årskostnad: 0 kr
  Maxkredit: 100 000 kr
  Kreditränta: 19,99%
  Bank Norwegian Mastercard har 19,99 % i nominell- och 21,93 % i effektiv ränta.

 4. Marginalen Gold
  • → Räntefritt upp till 50 dagar
  • → Delbetala i din takt
  • → 0 kr årsavgift första året
  Årskostnad: 0 kr (195 kr efter år 1)
  Maxkredit: 100 000 kr
  Kreditränta: 16,9%
  Vid betalning av total skuld utgår ingen ränta för köp. Vid nyttjande av kredit är årsräntan 16,9%. Effektiv ränta vid 20 000 kr är 17,73% (2013-05-01). Årsavgift 195 kr (0 kr första året).
kreditkort med bonus

Vad är ett kreditkort med bonus?

Ett kreditkort med bonus ger dig en belöning för varje krona som nyttjas med kortet. På så vis kan du får mer av dina pengar än om du förbrukar de via ett debetkort. Kortgivare på andra hållet ger dessa bonussystem för att du inte ska byta kort och istället fortsätta att konsumera med deras kort.

De bonuspoäng som du får genom dina köp hamnar på ett konto kopplat till ditt kort. För de kan du t.ex. boka flygbiljetter, köpa tjänster och produkter, dra av på din faktura eller skänka till välgörenhet. Helt enkelt en rad förmånliga saker som många tycker är trevligt att nyttja.

Så väljer du bonuskort

Lika svårt som det är att välja det bästa kreditkortet kan det vara att välja ett kreditkort med bäst bonus. Vi kommer därför ge dig de tre bästa tipsen, för hur du väljer ditt nästa och bästa bonuskort.

Intresse

Börja med att fundera vad du hade velat göra mer av. Om det t.ex. är att resa bör du välja ett bonuskort som ger dig bonuspoäng hos flygbolag. Några exempel på sådana är American Express SAS.

Avgifter

Kontrollera noggrant vilka avgifter som är kopplade till ditt bonuskort. De avgifter som förekommer är årsavgift, ränta och eventuella valutakostnader. Flera kreditgivare erbjuder kreditkort utan årsavgift vilket kan vara fördelaktigt.

Oavsett så handlar det om att dina avgifter för kreditkortet ska överskrida hur mycket du väljer att nyttja det. Din bonus bör vara högre och mer värd en både årsavgift och växlingskurser.

Hur fungerar ett kreditkort med bonus?

Tid som behövs: 5 minuter.

 1. Jämför kreditkort med bonus

  Leta runt på sidan efter ett kreditkort med bonus som passar just dig och dina behov.

 2. Ansök nu

  När du hittat rätt är det dags att ansöka. Då klickar du på ansök nu knappen bredvid kortet och fyller sedan in dina personuppgifter.

 3. Bli godkänd

  Om du uppfyller de krav som kortet har så blir du snabbt godkänd och får kortet hemskickat inom några dagar.

 4. Handla

  Nu när du har kortet är det dags att handla, på dina köp kommer du få bonuspoäng som du samlar på ett konto. Försök att handla så mycket som möjligt i de butiker med högst bonus för att maximera bonuspoängen du får.

 5. Spendera bonus

  När du samlat tillräckligt med poäng så kan du kolla runt i bonuspoäng butiken som din kortutgivare erbjuder. Här finns alla möjliga varor, tjänster och upplevelser som du kan byta mot dina bonuspoäng.

 6. Njut av dina gratis beställningar!

  Grattis! Snart får du hem dina beställningar som du tjänat in helt gratis genom att äga ett kreditkort med bonus.

Bonuspoäng per spenderad krona

En bra riktlinje som vi kommer att använda i vår jämförelse för att hitta bästa bonuskortet är hur mycket poäng du får per spenderad krona. Det ger en procentsats av hur mycket du får tillbaka.

Du kan med detta mått enkelt jämföra mellan de olika korten och någonstans bestämma hur mycket du behöver. Genom att bestämma att inga kort med återbäring under 0,5% har du enkelt endast ett par kvar att välja på.

Exempel på kreditkort och deras bonuspoäng:

 • Komplett Bank 0,5%
 • Norwegiankortet 1 – 10%
Kreditkort med bonus

Bästa bonuskortet 2022

Vilket är som är de allra bästa bonuskortet 2022 går att diskutera och det är en av de största anledningarna till att besökare vänder sig till oss. För att förstå hur man hittar det bästa bonuskortet gäller det att förstå vilka faktorer som är med i bedömningen.

Vi har tidigare nämn att intressen samt avgifter har en stor påverkan, och det är mycket riktigt. Ett bonuskort som ger dig rabatt på framtida flygningar när du älskar att resa, är som en matchning gjort för dig. Däremot kan besökare ha olika preferenser så att vi kommer använda mer strikta variabler för att göra en allmän bedömning.

Av den anledningen kommer vi att använda följande faktorer för att bedöma och hitta det bästa bonuskortet:

 • Årskostnad
 • Kreditränta
 • Räntefri period
 • Maximal kredit

En beskrivning av bäst bonuskort

Det bästa bonuskortet just nu är Komplett Bank Kreditkort. Kortet är generöst och erbjuder 4% bonus på handlade varor i deras butik samt 1% på allt över 20 000 SEK. Alla andra köp får du 0,5%. Andra fördelar med kortet är årsavgiften på 0 kr per år, en kreditgräns på 50 000 SEK med 50 dagars räntefri period.

Sammanfattat är det ett mycket generöst kreditkort med bonus och du som nyttjar kortet kan se fin återbäring på alla dina köp. Kom ihåg att nyttja det effektivt men även ansvarsfullt.

Jämför bonuskort

I tabell 1 nedan jämför vi bonuskort på den svenska marknaden så att du kan få en tydlig bild över vilket det bästa bonuskortet för dig är.

KreditkortBonus
Bank Norwegian Kreditkort0,5-10%
Midnight Blue (Crypto.com)1%
Resurs Worldca 0,7%
Komplett Bank Mastercard0,5-4%
Marginalen GoldUpp till 25% återbäring
Tabell 1 – Jämförelse bonuskort på svenska marknaden.

Vanliga frågor

Vilket kreditkort har bäst bonus?

Det bonuskort med bäst bonus just nu enligt våra besökare är Bank Norwegian. Du hittar en uppdaterad aktuell lista genom att besöka oss.

Vilket kort ger mest poäng?

Ett mått för att hitta kort med mest poäng är förhållandet mellan poäng och spenderad krona. Högst just nu har Norwegian på 1 – 10%.

Vilket av alla SAS-kort har bäst bonus?

Bäst bonuskort för SAS-poäng är SAS Eurobonus American Express Elite.

Hur man samlar bonuspoäng snabbt

Om du bestämt dig för att skaffa eller precis har ansökt om ett bonuskort finns det en rad saker att tänka på framöver. En av de vanligaste funderingarna många är hur man så snabbt som möjligt samlar ihop bonus med sitt nya kort. Det är faktiskt bonusen som kommer vara din främsta fördel och förmån av kortet, vilket ska nyttjas ordentligt.

Nedan presenterar vi 5 smarta tips hur du snabbt samlar bonus:

1. Handla där poäng erbjuds

Det första du ska göra är att ta reda på vilka ställen du kan samla bonuspoäng på – därefter ska du försöka se till att i så hög grad som möjligt handla på just detta ställen.

2. Betala räkningar

Genom att betala dina räkningar med ditt kreditkort kan du samla poäng i samband med detta. Se då först till att detta möjliggörs genom just det kort som du har. Vissa kort ger dig dessutom bonuspoäng vid betalning av kortets årsavgift, vilket är en stor fördel.

3. Vid större inköp

Du kommer snabbt att få bonus, en stor sådan dessutom, när du genomför större köp. Så när det är dags att köpa något dyrare till exempelvis hemmet eller fritidslivet, kommer du att få en större bonus. Detsamma gäller flygresor som bekant brukar kosta en del, och i samband med köp av flygresor erhåller du snabbt en stor bonus.

4. Gör utlägg för andra

När du gör utlägg för familj, vänner eller ditt företag kommer du också att tjäna på det eftersom det kort och gott handlar om att ju fler gånger du använder ditt kreditkort i månaden, desto större bonus får du.

5. Välj det bonuskort som är bäst lämpat för dig

För att få ut så mycket som möjligt av ditt kreditkort bör du beakta vilka för slags köp du allra oftast genomför, och på så sätt anpassa ditt val efter dessa. Med tanke på den uppsjö av kreditkort som finns ska du se till att ha ett som passar just dina personliga köpvanor.

Vem kan få kreditkort med bonus?

Det finns en rad krav på dig som är intresserad av att skaffa ett kreditkort med bonus. Kraven är nödvändigtvis inte speciellt krävande men om du inte uppfyller dessa kan det på andra hållet bli väldigt svårt.

Krav för kreditkort med bonus:

 • Inga betalningsanmärkningar
 • Betalningsförmåga (inkomst, utdelning eller dyl)
 • Vara 18 år gammal

En del frågar i samband med detta om det går att ansöka om ett kreditkort utan UC, och svaret är kort och gott nej. För att ansöka om ett bonuskort behöver kreditgivaren göra en kreditupplysning och kontrollera din betalningsförmåga.

För vem passar ett kreditkort med bonus i vardagen?

Om du tänker att du ska använda ditt kreditkort på regelbunden basis ska du definitivt använda dig av ett kort med bonussystem. Genom att få avdrag på fakturan tack vare köpen med bonuskort kommer det få dig att känna att kortet är värt så mycket mer, vilket det faktiskt är. Du kan få bonus på köp i mataffären eller i någon av dina favoritbutiker, vilket högst troligt är platser du planerar att handla med ditt kreditkort på.

Det allra vanligaste är emellertid att använda sitt bonuskort om man reser mycket. Är du en person som reser mycket, exempelvis i arbetet, så är ett kreditkort med bonus det mest optimala för dig.

Väldigt många av dessa kort är kopplade till flygbolagen och målet med bonuspoängen är således att samla ihop till uppgraderingar eller gratis flygresor.

Att få en bonus tillbaka som följd av dina köp kommer att gynna dig i det långa loppet. Det är otvivelaktigt det bästa alternativet för dig som ofta nyttjar ditt kreditkort och inte enbart använder det sporadiskt.

Bonuskort är extra gynnsamt för dig som:

 • Reser mycket
 • Använder en och samma matbutik
 • Gör mycket tjänsteresor (utlägg)