Kreditkort med bonus

Ett kreditkort med bonus, ofta kallat bonuskort, ger dig extra pengar eller poäng att spendera för varje krona som nyttjas. Detta är mycket smart och kan leda till flera fina förmåner och möjligheter för dig som systematiskt använder ditt kort och betalar din faktura varje månad.

På denna sida kommer vi gå igenom hur du hittar de bästa bonuskorten samt vad du kan behöva tänka på.

Bäst bonuskort

Re:member Flex

 • Ingen årsavgift
 • 56 dagar räntefri kredit
 • Bra omdömen
Årskostnad: 0 kr
Maxkredit: 100 000 kr
Kreditränta: 9,74 – 24,74%
Eff.ränta 14.67% vid utnyttjad av kredit på 20 000 kr återbetalat under 1 år (2021-01-01).

Marginalen Gold

 • Räntefritt upp till 50 dagar
 • Delbetala i din takt
 • 0 kr årsavgift första året
Årskostnad: 0 kr (195 kr efter år 1)
Maxkredit: 100 000 kr
Kreditränta: 16,9%
Eff.ränta 14.67% vid utnyttjad av kredit på 20 000 kr återbetalat under 1 år (2021-01-01).

Marginalen Traveller

 • Perfekt för resor
 • 0 kr årsavgift första året
 • Samla poäng
Årskostnad: 395 kr
Maxkredit: 150 000 kr
Kreditränta: 16,9%
Eff.ränta 14.67% vid utnyttjad av kredit på 20 000 kr återbetalat under 1 år (2021-01-01).
kreditkort med bonus

Vad är ett kreditkort med bonus?

Ett kreditkort med bonus ger dig en belöning för varje krona som nyttjas med kortet. På så vis kan du får mer av dina pengar än om du förbrukar de via ett debetkort. Kortgivare på andra hållet ger dessa bonussystem för att du inte ska byta kort och istället fortsätta att konsumera med deras kort.

De bonuspoäng som du får genom dina köp hamnar på ett konto kopplat till ditt kort. För de kan du t.ex. boka flygbiljetter, köpa tjänster och produkter, dra av på din faktura eller skänka till välgörenhet. Helt enkelt en rad förmånliga saker som många tycker är trevligt att nyttja.

Så väljer du bonuskort

Lika svårt som det är att välja bästa kreditkortet kan det vara att välja ett kreditkort med bäst bonus. Vi kommer därför ge dig de tre bästa tipsen, för hur du väljer ditt nästa och bästa bonuskort.

Intresse

Börja med att fundera vad du hade velat göra mer av. Om det t.ex. är att resa bör du välja ett bonuskort som ger dig bonuspoäng hos flygbolag. Några exempel på sådana är American Express SAS.

Avgifter

Kontrollera noggrant vilka avgifter som är kopplade till ditt bonuskort. De avgifter som förekommer är årsavgift, ränta och eventuella valutakostnader. Flera kreditgivare erbjuder kreditkort utan årsavgift vilket kan vara fördelaktigt.

Oavsett så handlar det om att dina avgifter för kreditkortet ska överskrida hur mycket du väljer att nyttja det. Din bonus bör vara högre och mer värd en både årsavgift och växlingskurser.

Bonuspoäng per spenderad krona

En bra riktlinje som vi kommer att använda i vår jämförelse för att hitta bästa bonuskortet är hur mycket poäng du får per spenderad krona. Det ger en procentsats av hur mycket du får tillbaka.

Du kan med detta mått enkelt jämföra mellan de olika korten och någonstans bestämma hur mycket du behöver. Genom att bestämma att inga kort med återbäring under 0,5% har du enkelt endast ett par kvar att välja på.

Exempel på kreditkort och deras bonuspoäng:

 • Komplett Bank 0,5%
 • Norwegiankortet 1 – 10%

Bästa bonuskortet 2022

Vilket är som är de allra bästa bonuskortet 2022 går att diskutera och det är en av de största anledningarna till att besökare vänder sig till oss. För att förstå hur man hittar det bästa bonuskortet gäller det att förstå vilka faktorer som är med i bedömningen.

Vi har tidigare nämn att intressen samt avgifter har en stor påverkan, och det är mycket riktigt. Ett bonuskort som ger dig rabatt på framtida flygningar när du älskar att resa, är som en matchning gjort för dig. Däremot kan besökare ha olika preferenser så att vi kommer använda mer strikta variabler för att göra en allmän bedömning.

Av den anledningen kommer vi att använda följande faktorer för att bedöma och hitta det bästa bonuskortet:

 • Årskostnad
 • Kreditränta
 • Räntefri period
 • Maximal kredit

En beskrivning av bäst bonuskort

Det bästa bonuskortet just nu är Komplett Bank Kreditkort. Kortet är generöst och erbjuder 4% bonus på handlade varor i deras butik samt 1% på allt över 20 000 SEK. Alla andra köp får du 0,5%. Andra fördelar med kortet är årsavgiften på 0 kr per år, en kreditgräns på 50 000 SEK med 50 dagars räntefri period.

Sammanfattat är det ett mycket generöst kreditkort med bonus och du som nyttjar kortet kan se fin återbäring på alla dina köp. Kom ihåg att nyttja det effektivt men även ansvarsfullt.

Vanliga frågor

Vilket kreditkort har bäst bonus?

Det bonuskort med bäst bonus just nu enligt våra besökare är Bank Norwegian. Du hittar en uppdaterad aktuell lista genom att besöka oss.

Vilket kort ger mest poäng?

Ett mått för att hitta kort med mest poäng är förhållandet mellan poäng och spenderad krona. Högst just nu har Norwegian på 1 – 10%.

Vilket av alla SAS-kort har bäst bonus?

Bäst bonuskort för SAS-poäng är SAS Eurobonus American Express Elite.

Vem kan få kreditkort med bonus?

Det finns en rad krav på dig som är intresserad av att skaffa ett kreditkort med bonus. Kraven är nödvändigtvis inte speciellt krävande men om du inte uppfyller dessa kan det på andra hållet bli väldigt svårt.

Krav för kreditkort med bonus:

 • Inga betalningsanmärkningar
 • Betalningsförmåga (inkomst, utdelning eller dyl)
 • Vara 18 år gammal

En del frågar i samband med detta om det går att ansöka om ett kreditkort utan UC, och svaret är kort och gott nej. För att ansöka om ett bonuskort behöver kreditgivaren göra en kreditupplysning och kontrollera din betalningsförmåga.