Kreditkort med bonus

Ett kreditkort med bonus, ofta kallat bonuskort, ger dig extra pengar eller poäng att spendera för varje krona som nyttjas. Detta är mycket smart och kan leda till flera fina förmåner och möjligheter för dig som systematiskt använder ditt kort och betalar din faktura varje månad.

På denna sida kommer vi gå igenom hur du hittar rätt kort samt vad du kan behöva tänka på.

Sammanfattning
Antal bonuskort: 8 st
Bonus : Upp till 25 %
Bonuskort med högst kredit: Resurs World
Ränta från: 9,74 %

Kreditkort med bonus 2023

 1. Komplett Bank Mastercard
  • → Avgiftsfria uttag
  • → Fri årsavgift
  • → 50 dagar fri kredit
  Årskostnad: 0 kr
  Maxkredit: 100 000 kr
  Kreditränta: 21,40%
  Exempel: Eff. ränta 23,63%, 1 000 kr avbetalning på 12 mån. Totalt: 1 198 kr

 2. Resurs Gold
  • → Låg årsavgift
  • → Hög maxkredit
  • → Lång räntefri period
  Årskostnad: 245 kr
  Maxkredit: 150 000 kr
  Kreditränta: 12,36 – 17,32%
  Exempel: Kredit 15 000 kr, räntefri delbet i 6 mån, 6 st delbetalningar på 2 500 kr, adm. Avg 39 kr + 97 kr uppl.avg, effektiv ränta 3,65 %, exkl årsavgift 245 kr. Totalbelopp 15 331 kr

 3. Resurs World
  • → 0,5% bonus
  • → Tillgång till lounger
  • → Stor kredit
  Årskostnad: 1068 kr
  Maxkredit: 200 000 kr
  Kreditränta: 17,32%
  Exempel: Kredit 15 000 kr, räntefri delbet i 6 mån, 6 st delbetalningar på 2 500 kr, adm. Avg 39 kr + 97 kr uppl.avg, effektiv ränta 3,65 %, exkl månadsavgift 89 kr. Totalbelopp 15 331 kr

 4. Moregolf Mastercard
  • → Ingen årsavgift
  • → 1 bonus per krona
  • → Snyggt kort
  Årskostnad: 295 kr
  Maxkredit: 160 000 kr
  Kreditränta: 15,64 %

 5. Re:member Flex
  • → Ingen årsavgift
  • → 56 dagar räntefri kredit
  • → Bra omdömen
  Årskostnad: 0 kr
  Maxkredit: 120 000 kr
  Kreditränta: 9,74 – 24,74%
  Effektiv ränta 14,67% vid en utnyttjad kredit på 20 000 SEK (2022-01-01).

 6. Bank Norwegian Kreditkort
  • → Fri årsavgift
  • → Samla poäng till flyg
  • → Räntefritt upp till 45 dagar
  Årskostnad: 0 kr
  Maxkredit: 100 000 kr
  Kreditränta: 19,99%
  Bank Norwegian Mastercard har 19,99 % i nominell- och 21,93 % i effektiv ränta.

 7. Refunder Pay
  • → 1% cashback alltid
  • → Otursförsäkring ingår
  • → Delbetala räntefritt (6 mån)
  Årskostnad: 0 kr (395 kr efter första året)
  Maxkredit: 50 000 kr
  Kreditränta: 16,75 %

 8. Marginalen Gold
  • → Räntefritt upp till 50 dagar
  • → Delbetala i din takt
  • → 0 kr årsavgift första året
  Årskostnad: 0 kr (195 kr efter år 1)
  Maxkredit: 100 000 kr
  Kreditränta: 16,9%
  Vid betalning av total skuld utgår ingen ränta för köp. Vid nyttjande av kredit är årsräntan 16,9%. Effektiv ränta vid 20 000 kr är 17,73% (2013-05-01). Årsavgift 195 kr (0 kr första året).
kreditkort med bonus

Vad är ett kreditkort med bonus?

Ett kreditkort med bonus ger dig en belöning för varje krona som nyttjas med kortet. På så vis kan du får mer av dina pengar än om du förbrukar de via ett debetkort. Kortgivare på andra hållet ger dessa bonussystem för att du inte ska byta kort och istället fortsätta att konsumera med deras kort.

De bonuspoäng som du får genom dina köp hamnar på ett konto kopplat till ditt kort. För poängen kan du t.ex. boka flygbiljetter, köpa tjänster och produkter, dra av på din faktura eller skänka till välgörenhet. Helt enkelt en rad förmånliga saker som många tycker är trevligt att nyttja.

Så väljer du kreditkort med bonus

Lika svårt som det är att välja det bästa kreditkortet kan det vara att välja ett kreditkort med bäst bonus. Därför kommer vi ge dig de tre tips, för att underlätta valet!

Intresse

Börja med att fundera vad du hade velat göra mer av. Om det t.ex. är att resa bör du välja ett bonuskort som ger dig bonuspoäng hos flygbolag. Några exempel på sådana är American Express SAS.

Bonusnivån

Självklart är bonusen en stor del i jämförelsen av bonuskort. Här finns det däremot olika sätt att kolla på bonusen där man kollar på olika slags inköp. Därför är det viktigt att du först sätter dig ner och tittar igenom vart dina utgifter går. Sedan kan du antingen välja att skaffa ett bonuskort med generell bonus eller en mer specifik bonus på vissa slags inköp.

Avgifter och kreditvillkor

Kontrollera noggrant vilka avgifter som är kopplade till ditt bonuskort. De avgifter som förekommer är årsavgift, ränta och eventuella valutakostnader. Flera kreditgivare erbjuder gratis kreditkort vilket kan vara fördelaktigt.

Oavsett så handlar det om att dina avgifter för kreditkortet ska överskrida hur mycket du väljer att nyttja det. Din bonus bör vara högre och mer värd en både årsavgift och växlingskurser.

Lika viktigt som att kika på avgifterna är det att granska kreditvillkoren. Här är det viktigt att koll på – hur hög maxkrediten är, krediträntan och den räntefria perioden.

Hur fungerar bonus?

Tid som behövs: 5 minuter.

Så fungerar bonusen:

 1. Handla

  När du handlar med kortet kommer du få bonuspoäng som du samlar på ett konto. Försök att handla så mycket som möjligt i de butiker med högst bonus för att maximera bonuspoängen du får.

 2. Spendera bonus

  När du samlat tillräckligt med poäng så kan du kolla runt i bonuspoäng butiken som din kortutgivare erbjuder. Här finns alla möjliga varor, tjänster och upplevelser som du kan byta mot dina bonuspoäng.

 3. Njut av dina gratis beställningar!

  Grattis! Snart får du hem dina beställningar som du tjänat in helt gratis genom att äga ett kreditkort med bonus.

Bonuspoäng per spenderad krona

En bra riktlinje som vi kommer att använda i vår jämförelse för att hitta rätta bonuskortet är hur mycket poäng du får per spenderad krona. Det ger en procentsats av hur mycket du får tillbaka.

Du kan med detta mått enkelt jämföra mellan de olika korten och någonstans bestämma hur mycket du behöver. Genom att bestämma att inga kort med återbäring under 0,5% har du enkelt endast ett par kvar att välja på.

Exempel på kreditkort och deras bonuspoäng:

 • Komplett Bank 0,5%
 • Norwegiankortet 1 – 10%
Kreditkort med bonus

En beskrivning av bäst bonuskort

Det bästa bonuskortet just nu är Komplett kreditkort. Kortet är generöst och erbjuder 4% bonus på handlade varor i deras butik samt 1% på allt över 20 000 SEK. Alla andra köp får du 0,5%. Andra fördelar med kortet är årsavgiften på 0 kr per år, en kreditgräns på 50 000 SEK med 50 dagars räntefri period.

Sammanfattat är det ett mycket generöst kreditkort med bonus och du som nyttjar kortet kan se fin återbäring på alla dina köp. Kom ihåg att nyttja det effektivt men även ansvarsfullt.

Jämför kreditkort med bonus

I tabell 1 nedan jämför vi kort med bonus på den svenska marknaden så att du kan få en tydlig bild över vilket det bästa bonuskortet för dig är.

KreditkortBonus FördelarÅrsavgiftKrediträntaMaxkredit
Bank Norwegian Kreditkort0,5-10 %Låga avgifter0 kr19,99 %100 000 kr
Resurs Worldca 0,7 % på alla köpLyxiga förmåner som lounger1068 kr17,32%200 000 kr
Komplett Bank Mastercard0,5-4 %Flera gratis försäkringar0 kr21,40 %100 000 kr
Marginalen GoldUpp till 25 % återbäringGratis försäkringar0 kr första året (195 kr efter)16,9 %100 000 kr
Moregolf Mastercard1 % på alla köpGratis försäkringar samt drivmedelsrabatt295 kr15,64 %160 000 kr
Refunder PayUpp till 42 % återbäringDrivmedelsrabatt och fria försäkringar0 kr första året (395 kr efter)16,75 %50 000 kr
Resurs Goldca 0,7 % på alla köpExklusiva förmåner245 kr 12,36 – 17,32%150 000 kr
Tabell 1 – Jämförelse bonuskort på svenska marknaden.

Vanliga frågor

Vilket kreditkort har högst bonus?

Det bonuskort med bäst bonus just nu enligt våra besökare är Remember Flex kortet. Du hittar en uppdaterad aktuell lista genom att besöka oss.

Vilket kort ger mest poäng?

Ett mått för att hitta kort med mest poäng är förhållandet mellan poäng och spenderad krona. Högst just nu har Norwegian på 1 – 10%.

Vilket av alla SAS-kort har bäst bonus?

Bäst bonuskort för SAS-poäng är SAS Eurobonus American Express Elite.

Hur man samlar bonuspoäng snabbt

Om du bestämt dig för att skaffa eller precis har ansökt om ett bonuskort finns det en rad saker att tänka på framöver. En av de vanligaste funderingarna många har är hur man så snabbt som möjligt samlar ihop bonus med sitt nya kort. Det är faktiskt bonusen som kommer vara din främsta fördel och förmån av kortet, vilket ska nyttjas ordentligt.

Nedan presenterar vi 5 smarta tips hur du snabbt samlar bonus:

1. Handla där poäng erbjuds

Det första du ska göra är att ta reda på vilka ställen du kan samla bonuspoäng på – därefter ska du försöka se till att i så hög grad som möjligt handla på just detta ställen.

2. Betala räkningar

Genom att betala dina räkningar med ditt kreditkort kan du samla poäng i samband med detta. Se då först till att detta möjliggörs genom just det kort som du har. Vissa kort ger dig dessutom bonuspoäng vid betalning av kortets årsavgift, vilket är en stor fördel.

3. Vid större inköp

Du kommer snabbt att få bonus, en stor sådan dessutom, när du genomför större köp. Så när det är dags att köpa något dyrare till exempelvis hemmet eller fritidslivet, kommer du att få en större bonus. Detsamma gäller flygresor som bekant brukar kosta en del, och i samband med köp av flygresor erhåller du snabbt en stor bonus.

4. Gör utlägg för andra

När du gör utlägg för familj, vänner eller ditt företag kommer du också att tjäna på det eftersom det kort och gott handlar om att ju fler gånger du använder ditt kreditkort i månaden, desto större bonus får du.

5. Välj det bonuskort som är bäst lämpat för dig

För att få ut så mycket som möjligt av ditt kreditkort bör du beakta vilka för slags köp du allra oftast genomför, och på så sätt anpassa ditt val efter dessa. Med tanke på den uppsjö av kreditkort som finns ska du se till att ha ett som passar just dina personliga köpvanor.

Fördelarna med kreditkort med bonus

Med ett bonuskort är det självklart att den främsta fördelen är bonusen som gör att du blir belönad för att handla. Är du därmed en person som gillar att handla och spenderar mycket pengar så kan bonuskortet helt klart vara något för dig. Det kräver inte heller någon speciell anpassning av vanor och vem som helst kan börja samla bonus genom att endast byta kreditkort.

 • Bli belönad för att shoppa
 • Enkelt och smidigt

Exempel på kreditkort med bonus

Nedan kan du se några exempel på kort med bonus och deras främsta fördelar. Detta hoppas vi kan hjälpa dig hitta rätt bland alla olika kort!

Med låg ränta

Utan årsavgift

För vem passar ett kreditkort med bonus i vardagen?

Om du tänker att du ska använda ditt kreditkort på regelbunden basis ska du definitivt använda dig av ett kort med bonussystem. Genom att få avdrag på fakturan tack vare köpen med bonuskort kommer det få dig att känna att kortet är värt så mycket mer, vilket det faktiskt är. Du kan få bonus på köp i mataffären eller i någon av dina favoritbutiker, vilket högst troligt är platser du planerar att handla med ditt kreditkort på.

Det allra vanligaste är emellertid att använda sitt bonuskort om man reser mycket. Är du en person som reser mycket, exempelvis i arbetet, så är ett kreditkort med bonus det mest optimala för dig.

Väldigt många av dessa kort är kopplade till flygbolagen och målet med bonuspoängen är således att samla ihop till uppgraderingar eller gratis flygresor.

Att få en bonus tillbaka som följd av dina köp kommer att gynna dig i det långa loppet. Det är otvivelaktigt det bästa alternativet för dig som ofta nyttjar ditt kreditkort och inte enbart använder det sporadiskt.

Bonuskort är extra gynnsamt för dig som:

 • Reser mycket
 • Använder en och samma matbutik
 • Gör mycket tjänsteresor (utlägg)

Pulbicerad och granskad av:

Amanda Götberg

Amanda är sedan 2021 ansvarig för innehåll kopplat till guider och kort-information. Utanför rollen finns ett stort intresse för placeringar och sparande.

Läs mer om oss