Hoppa till innehåll

Coop Mastercard

Kortdata insamlad av:

Oliver

Coop (Med Mera) Mastercard är ett komplett så kallat matkort där du kan samla mängder av bonus på alla din köp, både på och i Coop-butiker. Första året bjuder Coop på årsavgiften och du kan få upp till 55 dagar fri kredit. Du kan bli beviljad en kredit upp till 100 000 kr.

Bonus: Hög bonus på Coop
Concierge:
Flyglounger:
Passar bra som: Matkort
Maxkredit: 100 000 kr
Årskostnad: 0 kr (295 kr efter år 1)
Kreditränta: 15,95%
Räntefri period: 55 dagar

Recension Coop Mastercard

Coop Mastercard är ett kreditkort som klassas inom kategorin matkort. Detta då kortet ger extra höga bonusar hos matkedjan Coop och är även lanserat av Coop. Fördelarna är helt klart en låg kreditränta, hög bonus på Coop, bra kreditvillkor och att ett flertal gratis försäkringar ingår.

Under denna sida tar vi en närmare titt på kortets alla funktioner och villkor:

Omdöme

Bonus
Försäkringar

Kreditvillkor
Avgifter

Bonussystem Coop Mastercard

När du blir medlem på Coop får du upp till 5 poäng per krona spenderar men om du även skaffar Coop Mastercard får du 0,5 poäng extra per krona. Störst bonus får du om du använder kortet på Coop butiker men kortet erbjuder även bonus på övriga köp där bonusen ligger på 0,5%.

Poängtrappan Coop

0 – 1000 kr 0,5
1001 – 2000 kr 1
2001 – 3000 kr 2
3001 – 4000 kr 3
4001 – 5000 kr 4
5000 kr eller mer 5

När du samlat på dig en del poäng så undrar du säkert vad du kan göra med poängen? Ja du kan använda poängen till att växla mot premier som presentkort, produkter och annat härligt.

 

För- & nackdelar
 • Första året gratis
 • Poäng överallt
 • Trygga köp
 • Årsavgift efter första året
 • Relativt låg övrig bonus

Kreditvillkor

Med Coops Mastercard får du nyttja en kredit på upp till 100 000 kr i 55 dagar helt räntefritt. Efter detta så tillkommer en ränta på 15,95% och en något högre effektiv ränta. Maxkrediten är normal om inte lite högre än vanliga kort och räntefria dagarna likaså. Krediträntan anser vi ligga på en rimlig nivå om man kollar på liknande kort i samma kategori.

Sammanfattningsvis så erbjuder kortet goda kreditvillkor som är bättre eller håller samma nivå som liknande kort.

Maxkredit: 100 000 kr
Årskostnad: 0 kr (295 kr efter år 1)
Kreditränta: 15,95%
Räntefri period: 55 dagar
Valutapåslag: 1,75 %
Uttagsavgift: 1,50 % min 35 kr

Funktioner

Kortet erbjuder contactless payment vilket innebär att du kan blippa kortet och därmed slippa skriva in PIN-kod på lägre belopp. Däremot erbjuder kortet ingen möjlighet att betala med mobilen som Google och Apple Pay funktioner gör.

Funktioner
Apple PayApple Pay
Google PayGoogle Pay
ContactlessContactless
PIN-kod i appPIN-kod i app
MasterCardMasterCard
VISAVISA

Försäkringar som ingår

Coop Mastercard erbjuder en hel del gratis försäkringar vilket är en stor fördel med kortet.

Reseförsäkring

Om du betalar minst halva din resa med kortet så ingår en kompletterande reseförsäkring hos ERV. Försäkringen är både bredare och innefattar fler skydd än många andra kreditkort och har en låg tröskel. Många kort kräver att hela eller 75 % av resen ska vara betald för att reseförsäkringen ska gälla och Coop Mastercard kräver bara halva.

Allriskförsäkring och prisgaranti

Allriskförsäkringen gäller alla varor köpta med kortet och den gäller i 60 dagar från inköpsdatumet. Skyddet ersätter produkter som genom stöld, brand eller en plötslig oförutsedd yttre händelse har skadats eller tappats. Produkten måsta minst kosta 750 kr för att försäkringen ska gälla och vara betald helt med Coop Mastercard.

Prisgarantin gäller i 90 dagar på varor över 400 kr köpta med kortet och prisskillnaden måste vara över 300 kr. Maxersättning är 2500 kr per person och 5000 kr per kort.

 

Försäkringar

Frågor & svar

Hur hög bonus på Coop ger kortet?

På Coop kan du genom Coop Mastercard få upp till 5% bonus. Detta är dock beroende på hur mycket pengar du spenderar hos Coop varje månad. För att nå högsta nivån på 5% behöver du spendera minst 5000 kr hos Coop under en månad.

Är Coop Mastercard ett gratis kreditkort?

Första året bjuder Coop på årsavgiften som efteråt ligger på 295 kr. Med tanke på den höga bonusen kan dock denna årsavgift snabbt täckas upp av bonus om du handlar mycket.

Hur är kreditvillkoren?

Du får nyttja en maxkredit på 100 000 kr vilket är en bra nivå. Utöver det är de räntefria dagarna och krediträntan på 15,95% på en normal nivå.

Jämför liknande kort

Card logo
Morrow Bank

 • Bonus på alla köp
 • Fria försäkringar
 • Ingen årsavgift

Läs mer
Card logo
Revolut Business

 • Låga avgifter
 • En gratis nivå
 • Få samtliga utgifter kategoriserade

Läs mer
Card logo
Circle K Mastercard

 • Hög bonus på tankning
 • Bonus på övriga köp
 • Ingen årsavgift

Läs mer
Card logo
Preem Mastercard

 • Hög bonus vid tankning
 • Tanka fel försäkring
 • Ingen årsavgift

Läs mer