Kreditkort med cashback

Alla kreditkort med cashback på ett och samma ställe. Vi har samlat och jämför cashback kort – kortet som ger dig pengar tillbaka i form av återbäring på varje krona som spenderas. Det är fördelaktigt av två anledningar, dels för din återbäring men också förmånerna kopplade till ditt kort.

Bästa korten med cashback

Marginalen Gold

 • Räntefritt upp till 50 dagar
 • Delbetala i din takt
 • 0 kr årsavgift första året
Årskostnad: 0 kr (195 kr efter år 1)
Maxkredit: 100 000 kr
Kreditränta: 16,9%
Eff.ränta 14.67% vid utnyttjad av kredit på 20 000 kr återbetalat under 1 år (2021-01-01).

Marginalen Traveller

 • Perfekt för resor
 • 0 kr årsavgift första året
 • Samla poäng
Årskostnad: 395 kr
Maxkredit: 150 000 kr
Kreditränta: 16,9%
Eff.ränta 14.67% vid utnyttjad av kredit på 20 000 kr återbetalat under 1 år (2021-01-01).

Re:member Flex

 • Ingen årsavgift
 • 56 dagar räntefri kredit
 • Bra omdömen
Årskostnad: 0 kr
Maxkredit: 100 000 kr
Kreditränta: 9,74 – 24,74%
Eff.ränta 14.67% vid utnyttjad av kredit på 20 000 kr återbetalat under 1 år (2021-01-01).

Vad är cashback?

Cashback är ett begrepp för återbäring, även slarvigt kallat att du får cash tillbaka. Metoden förekommer inom flera olika områden som t.ex. shopping, spel och som i detta fall kreditkort. Cashback kort används för att skapa lojalitet hos kortanvändare men även ge dig som användare mer användning av ditt kort.

Vad skiljer då vanlig bonus från cashback? Cashback erbjuds ofta hos utvalda butiker och dras av som ett totalt belopp på din nästa faktura. Ett kreditkort med bonus samlar du istället bonuspoäng som går att nyttja på annat i framtiden.

kreditkort med cashback

Olika typer av cashback kreditkort

Varför man ska nyttja cashback kreditkort är ganska givet – du får pengar tillbaka på pengar du väljer att spendera. I jämförelse med att använda ett debetkort är det ganska givet, så länge du har betalningsförmåga och inte drar på dig någon ränta.

Oavsett av vilken anledning du önskar ett kreditkort med cashback ska vi hjälpa dig hitta det bästa. Precis som det generellt finns bland de bästa kreditkorten finns det även cashback för specifika ändamål.

Genom att förstå inom vilket område du önskar återbäring kan det bli enklare att välja – och du kan även maximera nyttan. Alla kort med cashback ger inte kontanter tillbaka utan ofta andra förmåner.

Vanliga typer av cashback kreditkort:

 • Flygpoäng
 • Cashback i butiker
 • Avbetalning på din faktura

Exempel på cashback

Att använda sig av cashback kan till en början känns småaktigt och inte direkt sparsamt. Det är trots allt en återbäring på pengar du spenderar. Men genom noggrann planering kan man hålla de årliga kostnaderna på samma nivå som om man använde ett debetkort. Om kostnaderna hålls likadana och inte skenar ger återbäring dig en direkt fördel och du sparar faktiskt pengar.

Exemplet nedan är räknat med att en barnfamilj som varje år har kostnader på 500 000 kr. Genom att använda ett kreditkort med cashback kan en familj få följande återbäring:

 • 0,1% = 5000 kr
 • 0,5% = 25 000 kr
 • 1% = 50 000 kr
 • 1,5% = 75 000 kr

Vanliga frågor

Vad är cashback inom kreditkort?

Precis som inom andra kategorier får du en återbäring och pengar (cash) tillbaka (back) på dina köp.

Vilka exempel på kort med cashback finns det?

Exempel på cashback-kort är American Express Blue.

Hur betalas cashback ut?

Cashback kan i grund och botten betalas ut på två sätt, antingen direkt till ditt bankkonto/kreditkonto eller som poäng att nyttja. Den första delen är den som i praktiken är mest förmånlig. Du får då dina cashback-pengar insatt på kontot eller avdraget på nästa faktura. Du kan då själv ta beslut om pengarna ska användas.

Om du istället blir erbjuden din cashback som poäng att nyttja i butiker blir dina alternativ begränsade. Ett bra exempel är OKQ8 som via sitt cashbackkort ger dig möjlighet att spendera endast i deras butiker. Initialt kan detta låta som en nackdel men ofta är den procentuella delen som du får tillbaka större i ett sådant fall.

Innan du bestämmer dig är det viktigt att väga dessa två aspekter emot varandra. Tänkt alltid hur du kommer nyttja kortet och vad som passar i din situation.