Kreditkort med cashback

Alla kreditkort med cashback på ett och samma ställe. Vi har samlat och jämför cashback kort – kortet som ger dig pengar tillbaka i form av återbäring på varje krona som spenderas. Det är fördelaktigt av två anledningar, dels för din återbäring men också förmånerna kopplade till ditt kort.

Sammanfattning
Kort med högst cashback: Rocker Premium (Upp till 10%)
Antal kort med återbäring: 5 st
Maxkredit: 150 000 kr
Former av cashback: Avdrag, rabatt, poäng

Bästa korten med cashback

 1. Rockerkortet
  • → Upp till 10% i cashback
  • → Sparränta från 0,70%
  • → 250 kr i bonus
  Årskostnad: 0 – 1188 kr
  Maxkredit: Ingen kredit
  Kreditränta:
  Rockerkortet innehåller ingen kredit.

 2. Bank Norwegian Kreditkort
  • → Fri årsavgift
  • → Samla poäng till flyg
  • → Räntefritt upp till 45 dagar
  Årskostnad: 0 kr
  Maxkredit: 100 000 kr
  Kreditränta: 19,99%
  Bank Norwegian Mastercard har 19,99 % i nominell- och 21,93 % i effektiv ränta.

 3. Refunder Pay
  • → 1% cashback alltid
  • → Otursförsäkring ingår
  • → Delbetala räntefritt (6 mån)
  Årskostnad: 395 kr
  Maxkredit: 50 000 kr
  Kreditränta: 16,40%

 4. Marginalen Gold
  • → Räntefritt upp till 50 dagar
  • → Delbetala i din takt
  • → 0 kr årsavgift första året
  Årskostnad: 0 kr (195 kr efter år 1)
  Maxkredit: 100 000 kr
  Kreditränta: 16,9%
  Vid betalning av total skuld utgår ingen ränta för köp. Vid nyttjande av kredit är årsräntan 16,9%. Effektiv ränta vid 20 000 kr är 17,73% (2013-05-01). Årsavgift 195 kr (0 kr första året).

 5. Re:member Flex
  • → Ingen årsavgift
  • → 56 dagar räntefri kredit
  • → Bra omdömen
  Årskostnad: 0 kr
  Maxkredit: 100 000 kr
  Kreditränta: 9,74 – 24,74%
  Effektiv ränta 14,67% vid en utnyttjad kredit på 20 000 SEK (2022-01-01).

 6. Marginalen Traveller
  • → Perfekt för resor
  • → 0 kr årsavgift första året
  • → Samla poäng
  Årskostnad: 395 kr
  Maxkredit: 150 000 kr
  Kreditränta: 16,9%
  Vid betalning av den totala skulden varje månad utgår ingen ränta för köp. Vid utnyttjande av kredit är årsräntan 16,9%. Effektiv ränta vid 20 000 kr är 18,99% (2015-09-01). Årsavgift 395:- (avgiftsfritt första året).

 7. Coop Mastercard
  • → Första året gratis
  • → Poäng överallt
  • → Trygga köp
  Årskostnad: 0 kr (295 kr efter år 1)
  Maxkredit: 100 000 kr
  Kreditränta: 15,95%

Vad är cashback?

Cashback är ett begrepp för återbäring, även slarvigt kallat att du får cash tillbaka. Metoden förekommer inom flera olika områden som t.ex. shopping, spel och som i detta fall kreditkort. Cashback kort används för att skapa lojalitet hos kortanvändare men även ge dig som användare mer användning av ditt kort.

Vad skiljer då vanlig bonus från cashback? Cashback erbjuds ofta hos utvalda butiker och dras av som ett totalt belopp på din nästa faktura. Ett kreditkort med bonus samlar du istället bonuspoäng som går att nyttja på annat i framtiden.

kreditkort med cashback

Olika typer av cashback kreditkort

Varför man ska nyttja cashback kreditkort är ganska givet – du får pengar tillbaka på pengar du väljer att spendera. I jämförelse med att använda ett debetkort är det ganska givet, så länge du har betalningsförmåga och inte drar på dig någon ränta.

Oavsett av vilken anledning du önskar ett kreditkort med cashback ska vi hjälpa dig hitta det bästa. Precis som det generellt finns bland de bästa kreditkorten finns det även cashback för specifika ändamål.

Genom att förstå inom vilket område du önskar återbäring kan det bli enklare att välja – och du kan även maximera nyttan. Alla kort med cashback ger inte kontanter tillbaka utan ofta andra förmåner.

Vanliga typer av cashback kreditkort:

 • Flygpoäng
 • Cashback i butiker
 • Avbetalning på din faktura

Exempel på cashback

Att använda sig av cashback kan till en början känns småaktigt och inte direkt sparsamt. Det är trots allt en återbäring på pengar du spenderar. Men genom noggrann planering kan man hålla de årliga kostnaderna på samma nivå som om man använde ett debetkort. Om kostnaderna hålls likadana och inte skenar ger återbäring dig en direkt fördel och du sparar faktiskt pengar.

Exemplet nedan är räknat med att en barnfamilj som varje år har kostnader på 500 000 kr. Genom att använda ett kreditkort med cashback kan en familj få följande återbäring:

 • 0,1% = 5000 kr
 • 0,5% = 25 000 kr
 • 1% = 50 000 kr
 • 1,5% = 75 000 kr
kreditkort med cashback infografik

Bästa kortet med cashbacks 2022

Ja, det är mycket svårt att veta vilket det bästa cashback kortet 2022 är. Detta då olika kort passar olika personer vilket gör att det bästa cashback kortet varierar från person till person. Men för att få fram det bästa kortet för dig gäller det att jämföra avgifterna som kortet har med förmånerna som erbjuds. Ett kort med hög cashback och hög avgift kanske inte är värt det om du inte spenderar väldigt mycket pengar. Detta då cashbacksen kanske inte ens täcker den höga årsavgiften för många personer. För att underlätta för dig som sökande har vi gjort en komplett jämförelse nedan!

Hur fungerar Cashback?

 1. Skaffa kort

  Det första du behöver göra är att skaffa ett kreditkort med cashback. För att hitta rätt kort kan du kolla på våra jämförelser på denna sida, när du hittat rätt kort klickar du på ansök nu.

 2. Börja handla

  När du fått hem kortet är det bara att börja handla både online eller i butik fungerar. Eftersom att det även är ett kreditkort lägger kortutgivaren ut för dina kostnader under en tid, alltså nyttjar du en kredit.

 3. Tjäna pengar

  När du handlar får du oftast en procentsats tillbaka på totala summan. Hur stor procentsatsen är varierar mellan olika kort och olika slags inköp. Många kort ger extra cashback i butiker de har samarbeten med eller deras egna butiker.

 4. Få ut pengarna

  När du samlat på dig en del cashback är det nog dags att få ut pengarna. Antingen sker detta i en utbetalning när du nått ett visst belopp direkt in på ditt konto. Eller så dras summan av din cashback av på din kreditkorts faktura vilket innebär att fakturan minskar med summan av cashbacken.

Jämför Kreditkort med cashback

I tabell 1 nedan jämför vi kreditkort med cashbacks på den svenska marknaden så att du kan få en tydlig bild över vilket det bästa kreditkortet med cashbacks för dig är!

KreditkortCashbackKrediträntaÅrsavgift
RockerkortetUpp till 10%Debetkort0 – 1188 kr
Bank norwegian 0,5-10%19,99%0kr
Refunder PayUpp till 42% hos över 1000 butiker16,75%0kr (395kr efter år 1)
Marginalen GoldUpp till 25%16,90%0kr (195kr efter år 1)
Re:member FlexUpp till 25%9,74 – 24,74%0kr
Marginalen TravellerBonus på alla köp16,9%0kr (395kr efter år 1)
Coop Mastercard0 kr (295 kr efter år 1)15,95%0 kr (295 kr efter år 1)
Tabell 1 – Jämförelse kreditkort med cashbacks på svenska marknaden.

Vanliga frågor

Vad är cashback inom kreditkort?

Precis som inom andra kategorier får du en återbäring och pengar (cash) tillbaka (back) på dina köp.

Vilka exempel på kort med cashback finns det?

Exempel på cashback-kort är American Express Blue.

Vilket är det bästa kreditkortet med cashback?

Vi anser att det bästa kreditkortet med cashback är Marginalen Gold. Den låga avgiften för de attraktiva förmånerna som upp till 25% cashbacks gör kortet oerhört attraktivt.

Hur betalas cashback ut?

Cashback kan i grund och botten betalas ut på två sätt, antingen direkt till ditt bankkonto/kreditkonto eller som poäng att nyttja. Den första delen är den som i praktiken är mest förmånlig. Du får då dina cashback-pengar insatt på kontot eller avdraget på nästa faktura. Du kan då själv ta beslut om pengarna ska användas.

Om du istället blir erbjuden din cashback som poäng att nyttja i butiker blir dina alternativ begränsade. Ett bra exempel är OKQ8 som via sitt cashbackkort ger dig möjlighet att spendera endast i deras butiker. Initialt kan detta låta som en nackdel men ofta är den procentuella delen som du får tillbaka större i ett sådant fall. Du som äger ett OKQ8 kort tankar antagligen en del och kommer därmed tjäna på att få en begränsad cashback till deras butiker som är högre procentuellt.

Innan du bestämmer dig är det viktigt att väga dessa två aspekter emot varandra. Tänkt alltid hur du kommer nyttja kortet och vad som passar i din situation.