Hoppa till innehåll

Rocker kortet

Kortdata insamlad av:

Oliver

Rockerkortet är ett smart kort kopplat till en fantastisk app. Kortet lanserades på nytt under 2022 men företaget har funnits längre. Rockers kort har gott omdöme och flera uppskattade finesser och funktioner.

Utöver det kan då få upp till 10% cashback, 1,2% i sparränta och 250 kr som bonus efter dina 3 första köp.

Bonus: Cashback (0,5 - 10%)
Concierge:
Flyglounger:
Passar bra som: Vardagskort
Maxkredit: Ingen kredit
Årskostnad: 0 - 1188 kr
Kreditränta: -
Räntefri period: -

Bonus med Rocker kort

Rockerkortet innehåller en cashback-bonus, som innebär att du får pengar tillbaka på det du spenderar. Bonusen avgörs i procent och varierar mellan 0,5 – 10%. Kortet finns i tre olika nivåer, Rocker Standard, Plus och Premium. Du kan endast nyttja de maximala beloppen av cashback med Plus eller Premium.

Läs mer om andra kreditkort med cashback.

Fördelar med Rockerkortet

Att använda Rocker kort är förutom cashbacken också förknippat med en rad andra fördelar. För det första är det ett kort utan valutapåslag vid utlandsköp. Vilket gör att det kan användas i hela världen utan problem.

Vidare kommer det med en modern applikation som gör att du enkelt kan hålla koll på dina pengar. Varje utgift hamnar i din app och du kan även få notifikationer för varje köp.

Plus och Premium (de korten med månadsavgift) innehåller också en reseförsäkring. Den kan ge dig ersättning om ett flyg blir försenat eller bagaget försvinner, förutsatt att du betalar resan med ditt kort.

Avgift

Kostnaden för att använda Rocker Standard (Virtuellt kort) är helt gratis. Det fysiska kortet som ofta kallas för Plus kostar 29 kr/månad och Premium (som innehåller Rocker Touch) kostar 99 kr/månad.

Viktigt att komma ihåg är att korten (debetkort) endast är en liten del av Rockers fördelar. De erbjuder även kontokredit, sparränta och andra typer av finansiella tjänster. T.ex. kan du nyttja en sparränta upp till 1,2% vid Premium.

Omdöme

Bonus
Försäkringar

Kreditvillkor
Avgifter

Bonus

Rocker kortet ger dig först 250 kr bonus efter att du skaffat kortet och genomfört 3 valfria köp. Detta är pengar som sätt in på ditt konto några dagar efter du genomfört köpen. Utöver detta får du 0,5 – 10 % cashback på dina köp med kortet och nivån beror på hur många personer du värvat.

Du kan alltså värva kompisar till att teckna Rockerkortet med din kod och då får de 250 kr efter 3 första köpen samt att du också får 250 kr. För varje person du värvar får du o,5 % mer cashback med kortet fram tills du har 10 % cashback.

För- & nackdelar
 • Upp till 10% i cashback
 • Sparränta från 0,70%
 • 250 kr i bonus
 • Hög årsavgift (2/3 versioner)
 • Ingen kredit

Villkor Rocker Kortet

Kortet är som sagt ett debetkort och erbjuder därav ingen kredit att nyttja. Detta medför även att kortet inte har några kreditvillkor. Att kortet inte har en kredit kan anses av många som en nackdel men det kan vara positivt med tanke på att du slipper avgifter och hålla koll på fakturor. Du kan inte heller nyttja pengar som du inte har vilket kan leda till att du drar på dig skulder.

Maxkredit: Ingen kredit
Årskostnad: 0 - 1188 kr
Kreditränta: -
Räntefri period: -
Valutapåslag: 0 %
Uttagsavgift: 0 kr upp till 3000 kr

Funktioner

Rocker erbjuder enkel och smidig betalning med mobilen via Apple Pay och Google Pay. Då kan du lägga in ditt kort i din mobil och sedan endast hålla mobilen nära kortterminalen vid köp. Rocker kortet erbjuder även självklart en blipp funktion till deras kort där du slipper PIN-kod vid mindre köp.

Funktioner
Apple PayApple Pay
Google PayGoogle Pay
ContactlessContactless
PIN-kod i appPIN-kod i app
MasterCardMasterCard
VISAVISA

Försäkringar

Något som återigen får Rocker kortet att sticka ut är deras fria försäkringar vilket är något debetkort aldrig brukar erbjuda. Med detta kort ingår en reseförsäkring från försäkringsbolaget Zurich och för att det ska gälla behöver 50 % av resan betalats med kortet. När detta krav uppfylls så gäller försäkringen kortinnehavaren och dess familj.

I reseförsäkringen ingår en del olika slags skydd och här kommer de viktigaste:

 • Bagageförsening
 • Olycksfallsförsäkring
 • Ersättning vid dödsfall

 

 

Försäkringar

Vanliga frågor Rocker kortet

Är Rocker ett bra debetkort?

Enligt vår undersökning är Rockerkortet omtyckt bland användare. De erbjuder 3 olika versioner vilket gör att det finns säkert någon som passar dig. Generellt sätt ger kortet förmåner som du oftast inte ser hos debetkort som t.ex. försäkringar, cashbacks och bonus.

Är Rocker kortet gratis?

Beroende på vilken version du väljer kan det vara utan årsavgift. Den första standard versionen är utan årsavgift men plus och premium med. Plus har en månadsavgift på 29 kr och Premium 99 kr per månad men med detta tillkommer bättre förmåner än standard.

Hur sätter man in pengar på sitt Rocker konto?

Det enklaste sättet är genom Swish och går på någon sekund. Du kan även smidigt göra en banköverföring via Trustly.

Hur spärrar jag mitt Rocker kort?

Genom Rocker appen kan du enkelt spärra kortet. Det går även att spärra kortet genom att ta kontakt med kundservice som har öppet dygnet runt.

Hur ansöker man om Rocker kortet?

Detta kan du enkelt göra hos oss på bästkreditkort.nu då får du en bonus på 250 kr när du genomfört dina första 3 köp. Genom att klicka på ansök knappen i början av recensionen tas du till deras hemsida.

Jämför liknande kort

Card logo
Morrow Bank

 • Bonus på alla köp
 • Fria försäkringar
 • Ingen årsavgift

Läs mer
Card logo
Revolut Business

 • Låga avgifter
 • En gratis nivå
 • Få samtliga utgifter kategoriserade

Läs mer
Card logo
Circle K Mastercard

 • Hög bonus på tankning
 • Bonus på övriga köp
 • Ingen årsavgift

Läs mer
Card logo
Preem Mastercard

 • Hög bonus vid tankning
 • Tanka fel försäkring
 • Ingen årsavgift

Läs mer