Gratis kreditkort (utan avgift)

Ett kreditkort utan årsavgift kallas också för gratis kreditkort. Det innebär att du inte betalar någon avgift per år för att nyttja kortet och din kreditgräns. Att ansöka om ett gratis kreditkort har inga nackdelar och du får ta del av alla de förmåner precis som vanligt. Vi kommer på denna sida samla alla kreditkort utan avgift så att du enkelt kan komma igång och ansöka idag.

Sammanfattning
Antal kort utan avgift: 4 st
Maxkredit: 100 000 kr
Ränta från: 9,74%
Ansökningstid: 5 min

Gratis kreditkort 2022

 1. Re:member Flex
  • → Ingen årsavgift
  • → 56 dagar räntefri kredit
  • → Bra omdömen
  Årskostnad: 0 kr
  Maxkredit: 100 000 kr
  Kreditränta: 9,74 – 24,74%
  Effektiv ränta 14,67% vid en utnyttjad kredit på 20 000 SEK (2022-01-01).

 2. Resurs Classic
  • → 0 kr årsavgift
  • → Enkelt och elegant
  • → Klassiskt val
  Årskostnad: 0 kr
  Maxkredit: 30 000 kr
  Kreditränta: 14,36 – 19,32%
  Exempel: Kredit 10 000 kr, räntefri delbet i 6 mån, 6 st delbetalningar på 1 667 kr, adm. Avg 39 kr + 97 kr uppl.avg, effektiv ränta 5,82 %. Totalbelopp 10 331 kr.

 3. Marginalen Gold
  • → Räntefritt upp till 50 dagar
  • → Delbetala i din takt
  • → 0 kr årsavgift första året
  Årskostnad: 0 kr (195 kr efter år 1)
  Maxkredit: 100 000 kr
  Kreditränta: 16,9%
  Vid betalning av total skuld utgår ingen ränta för köp. Vid nyttjande av kredit är årsräntan 16,9%. Effektiv ränta vid 20 000 kr är 17,73% (2013-05-01). Årsavgift 195 kr (0 kr första året).

 4. Komplett Bank Mastercard
  • → Avgiftsfria uttag
  • → Fri årsavgift
  • → 50 dagar fri kredit
  Årskostnad: 0 kr
  Maxkredit: 100 000 kr
  Kreditränta: 21,40%
  Exempel: Eff. ränta 23,63%, 1 000 kr avbetalning på 12 mån. Totalt: 1 198 kr

 5. Bank Norwegian Kreditkort
  • → Fri årsavgift
  • → Samla poäng till flyg
  • → Räntefritt upp till 45 dagar
  Årskostnad: 0 kr
  Maxkredit: 100 000 kr
  Kreditränta: 19,99%
  Bank Norwegian Mastercard har 19,99 % i nominell- och 21,93 % i effektiv ränta.

Vad innebär gratis kreditkort?

Låter det lite för bra för att vara sant? Ja, att nyttja en kredit är inte alltid 100% gratis och är givetvis kopplat med en kostnad i vissa scenarion. När man kreditgivare och vi diskuterar gratis kreditkort syftas det alltid på årsavgiften. Andra kostnader kan uppstå är t.ex. avi-avgifter, räntor och valutapåslag.

Med det sagt så innebär ett kreditkort utan årsavgift inte något dåligt, utan tvärtom. Det är ett fantastiskt erbjudande och årsavgiften kommer alltid att vara 0 kr, dvs helt gratis. Om du nyttjar ditt kreditkort inom din kreditgräns och varje månad betalar av fakturan till fullo kommer heller ingen ränta att uppstå. På så sätt kan du nyttja ditt kort och förmåner utan att behöva betala något extra.

Så med andra ord, innebörden av ett gratis kreditkort är att du inte betala några fasta avgifter varje år. Genom att sköta dina inbetalningar tillkommer heller ingen ränta. På det kan du också lägga till auto-giro eller e-faktura för att undvika fakturaavgifter. Sammanfattat innebär det att du kan nyttja din kredit och förmåner kopplade till kreditkortet utan någon extra kostnad jämfört med ett debetkort.

gratis kreditkort

Kreditkort utan årsavgift

Att välja ett kreditkort utan årsavgift är inte helt enkelt – det finns nämligen en rad olika kreditgivare på marknaden med bra erbjudanden. Tricket är ett hitta ett kort som uppfyller de förmåner eller andra fördelar som du önskar att dra nytta av. I vår jämförelse högt upp på sidan kommer vi att tydligt visualisera de förmåner, avgifter och fördelar som kommer att var tillgänglig till dig som väljer att ansöka.

Bestäm dig för kreditkort utan avgift

Det allra första du ska göra innan du väljer att ansöka är att verkligen bestämma dig för att ett gratis kreditkort är rätt för dig. Det finns nämligen flera kreditkort med bonus som har en avgift kopplat till sig men som ger en återbäring. Beroende på hur mycket du nyttjar av din kredit varje månad kan återbäringen bli större än avgiften.

Specificera önskade förmåner

Genom att specificera dina önskade förmåner kan du enklare välja vilket kreditkort utan årsavgift som kommer att passa dig. Alla i vår lista har en tydlig förteckning över förmåner och du kan även välja att läsa hos kreditgivaren.

Andra avgifter

Som nämnt ovan innebär ett gratis kreditkort att du inte behöver betala någon årsavgift för att ha kortet. Däremot kan det uppkomma andra avgifter som avi-, faktura- och valutakostnader. Kontrollera att du har koll på dessa och att de är rimliga i jämförelse med andra.

Vanliga frågor

Har ett kort utan avgift sämre förmåner?

Nej! Genom att nyttja ett erbjudande och få ett gratis kreditkort innebär det inte att förmånerna försvinner.

Är kreditkort utan årsavgift helt gratis?

Ja! Om du nyttjar det på rätt sätt kommer det att vara helt utan kostnader. Genom att inte nyttja det på rätt sätt kan det uppkomma ränta samt avi- och valutakostnader.

Ska jag välja gratis kreditkort eller bonuskort?

Det är en svår fråga! Bonuskort kan ge återbäring som överskrider eller täcker din årsavgift. På så sätt kan du få ett annat kort som i praktiken blir gratis.

Utgifter att ha koll på

Grundbulten i ett gratis kreditkort är att du inte betalar någon årsavgift. Det finns däremot andra kostnader som kan vara bra att ha koll på, som kan dyka upp trots att du inte betalar någon årsavgift. De allra bästa kreditkortet har bra nivåer och sticker inte iväg på någon av dessa områden.

Uttagsavgift

Om du nyttjar ditt kreditkort utan årsavgift för att ta ut pengar kontant kan det tillkomma så kallade uttagsavgifter. Dessa finns ibland även i Sverige och inte endast utomlands, utan där kan det tillkomma även en växlingskurs.

Ränta

Räntan kommer alltid att kvarstå oavsett om du tecknar ett helt vanligt bensinkort eller gratis kreditkort. Däremot utgår det endast ränta om du inte betalar din kredit, så se till att betala fakturan i tid för att undvika dessa utgifter och kostnader.

5 exempel på kreditkort utan avgift

Antalet kreditkort utan avgift på marknaden är nästintill obegränsade och här kommer 5 konkreta exempel på kreditkort du kan välja på.

 • Bank Norwegian – Utöver gratis årsavgift kan du även få upp till 0,5% i bonus
 • Re:member Flex – Ingen avgift och cashback i massor av butiker
 • Marginalen Gold – Första året helt gratis och upp till 100 000 kr i max kredit
 • Komplett Mastercard – Butiken Komplett’s egna kreditkort med fullt av pengar tillbaka på allt du handlar
 • Circle K – Ett tankkort som inte kostar pengar