Circle K Mastercard

Circle K Mastercard är ett tankkort vilket innebär att det gör hög bonus på tankning och övriga köp på tankstationer. Circle K är en omtyckt tankstation i Sverige och med detta kortet kan du som tankar där tjäna bonus och spara pengar med rabatter.

Kortets främsta fördelar är den höga bonusen på tankning, fri årsavgift och tanka-fel försäkringen.

Bonus: Hög bonus på bemannade stationer
Concierge:
Flyglounger:
Passar bra som: Bensinkort
Maxkredit: Ingen gräns
Årskostnad: 0 kr
Kreditränta: 15,00 %
Räntefri period: 60 dagar

Recension Circle K Mastercard

Circle K Mastercard erbjuder ett kort med hög bonus på bemannad stationer men saknar bonus på obemannade stationer vilket drar ner vårt omdöme. Kortet är helt gratis att äga då det saknar en årsavgift och övrig avgifter är i linje med andra tankkort.

Kortet passar dig som tankar på Circle K och vill få rabatt på drivmedel på bemannade stationer utan årsavgift!

Bilder från ansökan

Bonus

Kortets främsta fördel är ju precis som med alla tankkort den höga bonusen/rabatten på tankning. Circle K Mastercard ger dig 15 öre/liter på tankningen du genomför på en bemannad station. En stor nackdel med kortet är att de inte ger någon rabatt alls på obemannade stationer.

Övriga köp med kortet ger även bonus och där ligger den på 0,3 % vilket gäller på samtliga köp med kortet. Denna bonusnivå är något lägre än andra kort i samma kategori.

För- & nackdelar
  • Hög bonus på tankning
  • Bonus på övriga köp
  • Ingen årsavgift
  • Ingen bonus på obemannade stationer
  • Hög uttagsavgift

Kreditvillkor

Kortets villkor är att du får utnyttja en kredit upp till 400 000 kr helt räntefritt i 60 dagar. Efter detta tas en kreditränta på 15 % ut vilket är en normal eller lite lägre ränta jämfört med andra kreditkort. Maxkrediten är extremt hög och är mer än tillräckligt för de flesta samt de räntefria dagarna är långa. Vanligtvis brukar en maxkredit ligga runt 50 000 – 100 000 kr och med en räntefri period på 40 – 55 dagar.

Maxkredit: Ingen gräns
Årskostnad: 0 kr
Kreditränta: 15,00 %
Räntefri period: 60 dagar

Betalningsmöjligheter

Kortet erbjuder precis som andra bensinkort inte särskilt många moderna funktioner som t ex Google och Apple Pay. Detta innebär att du inte kan betala med mobilen om du ska använda detta kort. Däremot finns den vanliga blipp funktionen som möjliggör contactless payment alltså betalning med att endast hålla korten vis kortterminalen.

Funktioner
Apple PayApple Pay
Google PayGoogle Pay
ContactlessContactless
PIN-kod i appPIN-kod i app
MasterCardMasterCard
VISAVISA