Hoppa till innehåll

Morrow Bank

Kortdata insamlad av:

Oliver

Morrow Bank Kreditkort hette tidigare Komplett Kreditkort men har nu bytt namn och fördelsprogram. Det är känt som ett av kreditkorten med högst bonus och passar därför dig som vill få tillbaka så mycket som möjligt på dina köp.

Bonus: På alla köp
Concierge: -
Flyglounger: -
Passar bra som: Vardagskort med bonus
Maxkredit: 100 000 kr
Årskostnad: 0 kr
Kreditränta: 21,40 %
Räntefri period: 50 dagar

Vår recension på Morrow Bank Kreditkort

Sammanfattningsvis är Morrow Bank Kreditkort ett bonuskort som ger dig minst 0,5 % bonus på alla köp, men 1 % bonus på köp över 20 000 kr och 4 % bonus hos komplett.se. Kortet har ingen årsavgift och tar heller inte ut någon avgift för kontantuttag, men har ett valutapåslag på 1,75 %. Försäkringarna som ingår är en kompletterande reseförsäkring, id-skydd och köpskydd, vilket är många försäkringar för att vara ett kreditkort utan årsavgift. Det finns alltså många fördelar med kortet och de enda nackdelarna är enligt oss att räntan är något hög på 21,40 %.

Omdöme

Bonus
Försäkringar

Kreditvillkor
Avgifter

Bonus med Morrow Kreditkort

Bonussystemet som Morrow Bank Kreditkort använder ger olika hög bonus beroende på vart köpen sker. Men oavsett vart du handlar får du minst 0,5 % bonus med kortet. Denna nivån är hög för att vara en miniminivå för bonus och gör att kortet passar för de flesta, oavsett vad du gillar att spendera dina pengar på.

Vill du ha högre bonus så kan du antingen genomföra enskilda köp över 20 000 kr, då du får 1 % bonus på hela beloppet. Eller handla på komplett.se där du får 4 % bonus på allt du köper. Komplett är en webbutik med massor olika sorters produkter och tjänster.

Som max kan du tjäna 500 bonuspoäng per månad och 2000 poäng under 12 månader och 1 bonuspoäng är samma sak som en krona värde.

För- & nackdelar
 • Bonus på alla köp
 • Fria försäkringar
 • Ingen årsavgift
 • Något hög ränta
 • 20 års åldersgräns

Hur är kreditvillkoren?

För att granska kreditvillkoren kan vi börja med att kolla på hur hög ränta som Morrow kortet har. Den nominella räntan ligger på 21,40 %, vilket är en något hög nivå men de flesta kortutgivarna har på senaste högt sina räntor till liknande nivåer på grund av den höga styrräntan. Delbetalar du en skuld på 10 000 kr under 12 månader så behöver du betala tillbaka sammanlagt 11 198 kr och den effektiva räntan blir 23,63 %. Sammanfattat så är räntan något hög enligt oss på bästkreditkort.nu men sticker inte ut jätte mycket mot andra kreditkort.

Kreditgränsen är också en viktig faktor att kolla på och Morrow Kreditkort har en hyfsat normal om inte något hög kreditgräns på 100 000 kr. Den lägsta kreditgränsen du kan välja är 10 000 kr och hur hög du sedan kan skaffa beror på din ekonomiska situation. Till sist så har vi även den räntefria perioden som är upp till 50 dagar, alltså en normal period.

Avgifterna

Kortet har ingen årsavgift eller uttagsavgift men det finns ett valutapåslag på 1,75 % för köp i utländsk valuta. Något du bör se upp för när det kommer till avgifterna med Morrow Kreditkortet är aviavgiften på 35 kr. Se därför till att du väljer e-faktura som är kostnadsfritt, annars blir aviavgiften som en årsavgift på 420 kr.

Maxkredit: 100 000 kr
Årskostnad: 0 kr
Kreditränta: 21,40 %
Räntefri period: 50 dagar
Valutapåslag: 1,75 %
Uttagsavgift: 0 %

Betala med Morrow Kreditkort i mobilen

Du kan enkelt betala med kreditkortet i mobilen eller använda dig av ”contactless payment”, alltså blipp funktionen. Ska du betala med mobilen så har kortet stöd för både Google och Apple Pay men saknar i dagsläget stöd för Samsung Pay.

Funktioner
Apple PayApple Pay
Google PayGoogle Pay
ContactlessContactless
PIN-kod i appPIN-kod i app
MasterCardMasterCard
VISAVISA

Morrow Kreditkort ger dig försäkringar

Precis som med andra kreditkort ingår det kostnadsfria försäkringar när du skaffar Morrow Bank Kreditkort. Först och främst är det en kompletterande reseförsäkring men sen ingår det även köpskydd och ID-skydd.

Kompletterande reseförsäkring

Den kompletterande reseförsäkringen täcker dig och din familj för utlandsresor i upp till 45 dagar. Det finns dock två krav för att försäkringen ska gälla, du behöver påbörja resan i norden och betala minst hälften av resekostnaderna med ditt Morrow Kreditkort.

Skydden som ingår ger försäkring för:

 • Försenat bagage
 • Ersättningsresa
 • Självriskskydd hem och bilförsäkring
 • Förseningar av transport
 • Sjukdom eller olycksfall
 • Komma ikapp resan

 

Övriga försäkringar

I övrigt så ingår det köpskydd och ID-skydd för köp du genomför med Morrow kreditkortet. ID skyddet hjälper dig om någon snor din identitet och tar obehöriga krediter eller genomför köp i ditt namn. Då kan det vara svårt att veta vart du ska vända dig och därmed kan ID-skyddet vara till stor hjälp.

Köpskyddet som ingår ger dig ett skydd i 90 dagar och skyddar dig mot varor köpta med kortet som blir stulna genom inbrott eller överfall.  Du har även skydd för om du oavsiktligt skadar varan inom försäkringsperioden. Som högst kan du få 25 000 kr i ersättning per skada och 50 000 kr per försäkringsperiod. Självrisk på 500 kr dras per skada och du kan som max få ersättning för två försäkringshändelser under ett år.

Försäkringar

Vanliga frågor

Är Morrow Bank Kreditkort samma sak som Komplett Kreditkort?

Ja, sedan nyligen så har Komplett Kreditkort lagts ner och blivit Morrow Bank Kreditkort.

Hur sker ansökan till Morrow Kreditkort?

Klicka dig vidare på knappen ”ansök nu” ovan som tar dig till Morrow Kreditkortets ansökningsformulär. Där fyller du i dina kontaktuppgifter och önskat kreditutrymme. Sedan kan det ta några dagar innan du får svar på om du blivit godkänd eller inte.

Hur hög bonus ger Morrow Kreditkort?

Du får mellan 0,5 – 4 % bonus med kortet beroende på vilka köp du genomför. Den lägsta bonusen på 0,5 % gäller på alla köp och sedan får du 1 % på enskilda köp över 20 000 kr och 4 % när du handlar hos komplett.se.

Jämför liknande kort

Card logo
Revolut Business

 • Låga avgifter
 • En gratis nivå
 • Få samtliga utgifter kategoriserade

Läs mer
Card logo
Circle K Mastercard

 • Hög bonus på tankning
 • Bonus på övriga köp
 • Ingen årsavgift

Läs mer
Card logo
Preem Mastercard

 • Hög bonus vid tankning
 • Tanka fel försäkring
 • Ingen årsavgift

Läs mer
Card logo
Ica Bankkort Plus

 • Upp till 3,75% bonus på ICA
 • 60 dagar räntefri kredit
 • Låga avgifter

Läs mer