Preem Mastercard

Preem Mastercard är ett så kallat bensinkort vilket ger hög bonus på tankning och köp på tankstationer. Detta kort gäller på samtliga Preem stationer i Sverige och ger en av de högsta bonusarna bland tankkorten.

Bonus: Hög bonus på tankning
Concierge:
Flyglounger:
Passar bra som: Bensin/tankkort
Maxkredit: 50 000 kr
Årskostnad: 0 kr
Kreditränta: 17,65 %
Räntefri period: 56 dagar

Recension Preem Mastercard

Preem är en tankstation med ett par hundra tankstationer runtomkring Sverige och de har även ett kort som heter Preem Mastercard. Detta kort är helt gratis att äga (ingen årsavgift) och ger hög bonus på tankning samt bra cashback på övriga köp.

Vi ska nu ta en djupare koll på kortets för och nackdelar så att du kan se om det passar dig:

Bilder från ansökan

Bonussystem Preem Mastercard

Kortet erbjuder särskild hög bonus på tankning men även bonus på vanliga köp på mackarna och alla köp med kortet. På en bemannad station får du 25 öre/liter tankad i bonus vilket är högre än de flesta andra tankkort. På en obemannad station får du 10 öre/liter vilket även det är riktigt bra och konkurrenskraftigt. På övriga köp får du 0,5 % cashback vilket innebär att du får 0,5% av pengarna du spenderar med kortet tillbaka. Detta går dock inte att tillämpa tillsammans med drivmedel rabatten utan på tankning hos Preem är det den som gäller endast.

Kortet har sammanfattningsvis en riktigt bra bonus och passar särskilt dig som redan tankar på Preem stationerna.

För- & nackdelar
  • Hög bonus vid tankning
  • Tanka fel försäkring
  • Ingen årsavgift
  • Hög uttagsavgift
  • Högt valutapåslag

Kreditvillkor

Du får möjligheten att nyttja en kredit som kan vara max 50 000 kr vilket är ganska normalt bland liknande kreditkort. Krediten får nyttjas räntefritt i 56 dagar vilket vi anser vara riktigt bra och högt jämfört med andra konkurrenter. En lång räntefri kredit minskar chansen att du inte hinner betala fakturan och därav hamnar med höga räntekostnader. Om du inte skulle betala fakturan i tid tillkommer en kreditränta på 17,65 % vilket är en normal ränta.

Maxkredit: 50 000 kr
Årskostnad: 0 kr
Kreditränta: 17,65 %
Räntefri period: 56 dagar

Funktioner kopplat till kortet

Preem Mastercard har inga särskilda funktioner som är kopplat till kortet förutom den normala blir funktionen som möjliggör kontakt fri betalning. Utöver detta så saknas information kring Apple och Google Pay som möjliggör betalning med kortet genom mobilen.

 

Funktioner
Apple PayApple Pay
Google PayGoogle Pay
ContactlessContactless
PIN-kod i appPIN-kod i app
MasterCardMasterCard
VISAVISA