Hoppa till innehåll

Kreditkort trots betalningsanmärkningar

Det går att ansöka om kreditkort trots betalningsanmärkingar – det handlar om hur många, när senaste var och hur du kan styrka din betalningsförmåga idag. Vi har på denna sida listat alla de kreditkort som under rätt förutsättningar kan godkänna dig trots anmärkningar.

Alla kreditkort som godkänner dig med betalningsanmärkningar har rätt tillstånd, gör ordentliga prövningar och följer de lagar och regler som gäller i Sverige.

Kreditkort med betalningsanmärkning

Vi har kontrollerat marknaden i Sverige efter kreditkort med betalningsanmärkning. Generellt är det svårt men det finns andra alternativ som kan passa dig.

Banker som godkänner betalningsanmärkningar:

Kreditkort som är lättare att få:

Kan man få kreditkort trots betalningsanmärkningar?

I Sverige kan det vara svårt att bli beviljad ett kreditkort om det är så att man har betalningsanmärkningar. Oftast ställs relativt höga krav på dig som ansöker i form av inkomst, ålder och tidigare ekonomisk historia. Beroende på vilket kreditkort du ansöker om kan det variera om du kan få godkänt trots betalningsanmärkningar. Försök välja ett kreditkort med låga krav för att öka chansen till att bli godkänd. Anledningen till att dessa är enklare att bli godkänd till är oftast att de erbjuder lägre maxkredit.

Många försöker också hitta ett kort som inte tar ut en UC. På det stora hela är det smart att inte ta vägen och hitta kreditkort utan UC. Utan istället planera för hur man ska bli kvitt och styra upp sin ekonomi framåt. Att undvika framtida anmärkningar kan göra att du trots flera förfrågningar och anmärkningar kan bli beviljad – på sikt.

kreditkort med betalningsanmärkning

Kreditkort med lägre maxkredit

Vill du försöka ansöka om ett kreditkort trots dina anmärkningar bör du ansöka om ett med en lägre maxkredit. Detta ökar chansen att bli antagen då banken tar en lägre risk i och med att de ger dig en lägre kredit.

Resurs Classic

 • 0 kr årsavgift
 • Enkelt och elegant
 • Räntefri delbetalning
Årskostnad: 0 kr
Maxkredit: 30 000 kr
Kreditränta: 14,36 – 19,32%
Exempel: Kredit 10 000 kr, räntefri delbet i 6 mån, 6 st delbetalningar på 1 667 kr, adm. Avg 39 kr + 97 kr uppl.avg, effektiv ränta 5,82 %. Totalbelopp 10 331 kr.

Refunder Pay

 • 1% cashback alltid
 • Otursförsäkring ingår
 • Delbetala räntefritt (6 mån)
Årskostnad: 0 kr (395 kr efter första året)
Maxkredit: 50 000 kr
Kreditränta: 16,75 %

Tips för att undvika betalningsanmärkningar

Att undvika framtida betalningsanmärkningar kan ge dig fina möjligheter att bli beviljad ett utav de bästa kreditkorten i framtiden. I denna sektion kommer vi ge dig tips på hur du undviker anmärkningar.

Autogiro

Att se till att du har fått in lönen på kontor, och att överföringen genomförs är A och O när det kommer till att undvika betalningsanmärkningar.

Undvik pappersfaktura

Pappersfaktura har den konstiga förmågan av att försvinna. Oftast är det PostNords fel men ibland kan den även försvinna mellan tidningar, i soporna eller bara glömmas bort.

Genom att använda e-faktura får du dina betalningspåminnelser direkt i internetbanken – som du hela tiden har koll på.

Disponera inte mer än du kan

Det är enkelt att börja konsumera extra bara för att man ska var smart och t.ex. nyttja kreditkort med bonus, bensinkort eller cashback.

Kom ihåg att du endast har en lön per månad som ska betala hela din faktura. Att ligga efter med betalningen gör att man tids nog inte kommer ha råd betala hela.

Öka chanserna till kreditkort trots betalningsanmärkningar

Tid som behövs: 5 minuter

Testa detta:

 1. Öka chanserna

  Första steget du behöver tänka på är att försöka hitta rätt kreditkort för dig då du har en eller flera betalningsanmärkningar. Genom att hitta ett kort med lägre maxkredit tar bankerna en mindre risk med dig som kund och därmed ökar din chans att bli godkänd.

 2. Ansök med extra material

  Efter du hittat rätt kort med en låg maxkredit är det bara att ansöka. För att öka chanserna ytterligare och visa att du numera har en stabil ekonomi kan du skicka in extra material till ansökan. Detta kan du antingen göra genom att skicka in material online eller boka ett möte med företaget som ger ut kreditkortet. Materialet som du vill skicka in bör innehålla anställningsavtal och visa på att du har en stabil inkomst i nuläget.

 3. Håll tummarna och försök igen!

  Sedan är det bara att hålla tummarna och hoppas att kortutgivaren anser att din betalningsförmåga är tillräcklig och godkänner ett kreditkort trots betalningsanmärkningar. Skulle du bli nekad kan du vända dig till ett nytt företag och ansöka igen för ett annat kort. Här vill du helst ansöka om ett kort med lägre maxkredit för att öka chanserna ännu mer. Du kan också inse att du kanske inte är lämplig för att ha ett kreditkort och vända dig till något alternativ som ett debetkort. Efter 3 år försvinner vanligtvis din betalningsanmärkning vilket innebär att du igen kan ansöka om ett kreditkort och bli godkänd.

Vanliga frågor

Kan man få kreditkort trots betalningsanmärkningar?

Ja det går men en betalningsanmärkning gör det mycket svårare än man kan tro. Banken tar alltid ut en UC vid ansökan och då syns betalningsanmärkningen och agerar som en symbol för att du slarvar. Trots detta gör vissa kortutgivare undantag om du utöver anmärkningen har en stabil och bra ekonomi.

Alternativ till kreditkort trots betalningsanmärkningar?

Om du har svårt att få kreditkort på grund utav betalningsanmärkningar finns det alternativ du kan vända dig till. Det populäraste och bästa alternativet är vanliga debetkort och det finns en del som erbjuder förmåner likt kreditkort.

När försvinner en betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning försvinner oftast 3 år efter den registrerades. Detta innebär att om du väntar lite tills anmärkningen försvinner kan du få ett kreditkort godkänt enklare.

Publicerad och granskad av:

Amanda Götberg

Amanda är sedan 2021 ansvarig för innehåll kopplat till guider och kort-information. Utanför rollen finns ett stort intresse för placeringar och sparande.

Läs mer om oss