Kreditkort utan UC

Efterfrågan på kreditkort utan UC är stor och enligt den senaste statistiken och trenderna från de svenska sökresultaten letar över 1000 personer i månaden. Enligt den rådande kreditlagen kan ingen bank eller kortgivare utfärda ett kort utan en godkänd kreditupplysning, vilket gör att kreditkort utan UC ej existerar.

Misströsta inte – det finns en rad olika kreditgivare och debetkort som inte kräver en UC. Om du trots detta forfarande vill ansöka om just ett kreditkort är det endast en kreditupplysning som görs i samband med ansökan.

Sammanfattning
Utan UC (kredit): 0 st
Kort utan UC (debet): 4 st
Krediter med Bisnode: 6 st
Krediter med Credisafe: 4 st

Kort utan UC

Som alternativ till kreditkort utan UC finns debet- respektive betalkort. Dessa kräver ingen UC och du genomför en insättning för att nyttja kortets förmåner.

 1. Rocker kortet
  • → Upp till 10% i cashback
  • → Sparränta från 0,70%
  • → 250 kr i bonus
  Årskostnad: 0 – 1188 kr
  Maxkredit: Ingen kredit
  Kreditränta:
  Rockerkortet innehåller ingen kredit.

 2. Lunar
  • → Fantastisk app
  • → Utmanare (nano-bank)
  • → 400 000 nedladdningar
  Årskostnad: 0 – 1788 kr
  Maxkredit:
  Kreditränta:
  Lunar innehåller ingen kredit.

 3. PFC
  • → Sätt upp sparmål
  • → Enkelt hålla din buget
  • → Goda betyg
  Årskostnad: 0 – 420 kr
  Maxkredit:
  Kreditränta:
  P.F.C innehåller ingen kredit.

 4. Binance Card
  • → Upp till 8% cashback
  • → Låga avgifter
  • → För dig nischad i krypto
  Årskostnad: Gratis
  Maxkredit:
  Kreditränta:
  Binance Card (VISA) innehåller ingen kredit.

Kreditkort för dålig kredit

Söker du ett kreditkort trots dålig kredit som inte kräver egna insättningar? Kolla i listan nedan! Den innehåller kreditkort med lägre kreditgränser (ofta 15 000 – 50 000 kr), vilket har en högre grad att beviljas än kort med kreditgränser upp till 150 000 kr.

 1. Resurs Classic
  • → 0 kr årsavgift
  • → Enkelt och elegant
  • → Räntefri delbetalning
  Årskostnad: 0 kr
  Maxkredit: 30 000 kr
  Kreditränta: 14,36 – 19,32%
  Exempel: Kredit 10 000 kr, räntefri delbet i 6 mån, 6 st delbetalningar på 1 667 kr, adm. Avg 39 kr + 97 kr uppl.avg, effektiv ränta 5,82 %. Totalbelopp 10 331 kr.

 2. Coop Mastercard
  • → Första året gratis
  • → Poäng överallt
  • → Trygga köp
  Årskostnad: 0 kr (295 kr efter år 1)
  Maxkredit: 100 000 kr
  Kreditränta: 15,95%
  Effektivränta 17,01 % (20,67 % med pappersfaktura), vid utnyttjad kredit på 20 000 kr. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 714 kr (22 062 kr med pappersfaktura).
kreditkort utan UC

Alternativ till kreditkort utan UC

Eftersom kreditkort utan kreditupplysning inte existerar har vi tagit fram ett par olika alternativ. Vi hoppas att dessa är intressanta för dig och kan hjälpa dig hitta det du söker efter.

Kreditkort (dålig kreditvärdighet)

Om det är så att du har en dålig kreditvärdighet och ändå anser att du har råd med ett kreditkort kan det gå. Det kommer däremot att genomföras en UC (kreditupplysning) för att kontrollera din betalningsförmåga. Skulle din värdighet vara för dålig kommer du inte att beviljas. Men genom att välja ett kreditkort med lägre maxkredit kan du öka chansen till att bli godkänd.

För dig som anser dig ha en god kreditvärdighet kolla vår lista med bästa kreditkortet på startsidan.

Debetkort

Om du är intresserad av ett nytt kort med flera bra erbjudanden, funktioner och förmåner kan debetkort vara ett alternativ. Till skillnad från ett kreditkort har debetkort ingen kredit utan du behöver sätta in pengar för att kunna använda kortet. Vanligtvis har man en återkommande insättning i form av lön för att kunna nyttja kortet regelbundet. Debetkort har inga höga krav och är enkla att skaffa.

Kontokredit

Anledningen till att de flesta önskar ett kreditkort är krediten, de vill säga möjligheten att låna pengar under en kort period för att sedan återbetala. Liknande upplägg finns utan att det är kopplat till ett betalkort och kollas för kontokredit. Du ansöker då om en begränsad kredit som går att betala ut till ditt vanliga kort.

Varför krävs kreditupplysning?

En kreditupplysning kontrollerar att du har en betalningsförmåga. Betalningsförmågan består av en inkomst eller andra tillgångar. Detta vägs emot befintliga lån eller krediter. Om kreditgivare tycker att det ser bra ut kan de enligt lag godkänna dig en ny kredit och utfärda ett kreditkort.

Anledningen till att en UC krävs i samband med en ansökan om ett kreditkort av just denna anledning. En kreditgivare vill inte riskera att ge dig kredit som du inte kan betala tillbaka inom rimlig tid.

Bäst kreditkort utan UC 2022

Som sagt finns det inga kreditkort utan UC då det är enligt lag tvungna att utföra en UC vid ansökan. Detta innebär att det inte finns något bäst kreditkort utan UC heller men det finns bästa debetkortet utan UC. Debetkort har lägre krav och erbjuder ingen kredit och därmed behöver de som sagt inte ta ut någon UC.

Det bästa debetkortet utan UC 2022 anser vi vara Rocker kortet. Ett kort med upp till 10 % cashback, 250 kr bonus och gratis försäkringar. Helt klart ett svårslaget kort med förmåner likt ett kreditkort.

 1. Rocker kortet
  • → Upp till 10% i cashback
  • → Sparränta från 0,70%
  • → 250 kr i bonus
  Årskostnad: 0 – 1188 kr
  Maxkredit: Ingen kredit
  Kreditränta:
  Rockerkortet innehåller ingen kredit.

Processen från ansökan till kort utan UC

Att ansöka om ett kreditkort är enkelt men kreditupplysningen är en väsentlig del. Den står för majoriteten av kontrollerna men även det som tar längst tid. Nedan kommer vi förklara de olika stegen så att du som är orolig över din kreditprövning är införstådd i vad som sker.

1. Ansök

Börja med att ansöka om ett kort. Det finns idag inga kort utan UC utan endast de med lägre krav än andra. Välj därför ett kort i vår lista som inte har lika hårda krav efter informationen som samlas in via UC.

I en ansökan behöver du fylla i dina personuppgifter som t.ex. namn, personnummer och adress. Du kommer även få välja önskad kredit då flera kreditkort har olika nivåer.

2. Kreditprövning

Med dina uppgifter som du anger i ansökan genomför den valda kreditgivaren en kreditprövning. Anledningen till detta är att säkerställa din betalningsförmåga och därmed godkänna dig en lämplig kredit under önskad period.

En kreditprövning genomförs i linje med konusmentkreditlagen. Informationen samlas in från myndigheter som t.ex. Skatteverket där man kontrollerar din deklarerade inkomst.

Informationen som samlas in omvandlas till ett betyg samt kommentar om eventuella risker. Omvandlingen görs av kreditupplysningsföretag som t.ex. UC eller Bisnode. Med detta underlag gör kreditgivaren, de vill säga de som utfärdar ditt kreditkort, en bedömning.

3. Beslut

Efter alla kontroller meddelar kreditgivaren dig ett beslut. Om du beviljas ett kreditkort kommer du att få det hemskickat inom loppet av ett par dagar.

Om du har ansökt om en kredit på 100 000 kr kan du bli beviljad ett lägre belopp. Det innebär att du fortfarande blir godkänd men inte till det önskade disponibla beloppet.

Vanliga frågor

Varför behövs en UC när jag ansöker om kreditkort?

En kreditupplysning genomförs då kreditkortet innefattar en kredit. Kortgivaren måste enligt lag kolla att du har en betalningsförmåga.

Finns det kreditkort utan UC?

Nej! Däremot finns det flera som endast kräver en ansökan och har större chans att du kan få trots t.ex. låg inkomst.

Kan man göra en stor ansökan om flera kreditkort?

Tyvärr finns det idag ingen tjänst för att göra en samlad ansökan.

Förbättra din UC

Av anledning att du hamnat och hämtat information på vår sida om kreditkort utan UC går det att göra antaganden kring att din nuvarande kreditbetyg är något begränsat. För att komma till bukt med problemet och blicka framåt finns det en enkelt väg, att förbättra din UC och betalningsförmåga.

Att förbättra det är ganska enkelt i teorin men kan vara knepigt i praktiken. Du behöver ansöka om få lån och betala av dina befintliga krediter. Inkomst är också en aspekt som man bör ta hänsyn till. Nedan kommer tre tips på hur du förbättrar din kreditvärdighet.

1. Öka din inkomst

Genom att öka din inkomst kan du ha flera kreditkort och få större kreditutrymme. Det har flera fördelar som att du t.ex. kan ha ett bensinkort och bonuskort. På detta sätt kan du få maximalt med pengar i bonus eller tillbaka.

Att öka sin inkomst är inte heller hur enkelt som helst. Men kolla på nya jobb, förhandla med din chef eller jobba extra.

2. Betala av dina skulder

Att börja återbetala sin gamla skulder eller kanske till och med samla sina krediter kan du få en mindre belastning och en bättre UC.

Eftersom kreditkort utan UC inte existerar har du bara en väg framåt, antingen förbättra eller accepter att du inte kan nyttja kort med kredit.

3. Håll ut

Sista steget är att hålla ut och sköta din ekonomi över tid. När du ökat dina inkomster och betalat av gamla skulder kan det vara klokt att över tid även undvika några onödiga krediter.

På så sätt kommer du inom en rimligt tid att kunna ansöka om ett nytt kort.

Varför vill man ansöka om ett kreditkort utan UC?

Det finns fler anledningar att du inte vill att kreditutgivaren skall ta ut en UC vid ansökan. För det första så sparas samtliga kreditprövningar i ett år vilket kan innebära att när du ansöker om till exempel ett lån ser de även denna. Om du har mycket kreditprövningar kan de tycka att du lånar ofta och mycket vilket kan resultera i att de inte ger dig det där lånet.

För det andra så kan det vara så att du har betalningsanmärkningar och vet att du isåfall inte blir godkänd. Kräver ett kort en kreditprövning kommer det antagligen inte godkänna de personer med betalningsanmärkningar. Därför vill du hitta ett utan UC så att du kan bli godkänd.

Vilket kreditkort är lättast att få?

Många av kreditkorten har ganska höga krav kring betalningsanmärkningar och en stabil ekonomi. Detta eftersom att de ligger ute med pengar för dig under en period och måste vara säkra på att du betalar tillbaka. Om du däremot ansöker om ett kreditkort med låg maxkredit så finns det inte lika stor risk för banken vilket gör det lättare att få.

Det lättaste kreditkortet att få 2022 anser vi vara Resurs Classic eftersom de har en låg maxkredit på 30 000 kr. Samtidigt är det ett riktigt bra kort utan årsavgift med schyssta villkor och bra förmåner.

Kreditkort utan kreditupplysning – är det lagligt?

Är det lagligt att erbjuda kreditkort utan kreditprövning? Svaret är nej. Enligt Konsumentkreditlagen måste samtliga konsumentkrediter beviljas genom att bolaget som erbjuder krediten först gör en kreditprövning.

Dock är det egentligen ingenting konstigt utan gynnar alla inblandade. För det första minskar kreditgivaren att ge ut kredit till någon som inte kan återbetala hela eller delar av skulden. För det andra skyddar det konsumenter genom att inta ta lån eller kredit de inte har möjlighet att återbetala. Vilket kan leda till en svår ekonomisk situation.

Enligt undersökning (se figur 1.1 nedan) hade 13% av de tillfrågade ansökt om ett kreditkort senaste 12 månaderna. De tillfrågade tillhörde en grupp som under de senaste 6 månaderna inte kunnat betala sina räkningar.

statistik de som inte kunnat betala ansökningar
Figur 1.1 – Andelen krediter som sökts hos tillfrågad grupp som inte kunnat betala sina räkningar senaste 6 månaderna.

Finns kreditkort utan UC 2022?

Nej! Det finns inga kreditkort 2022 utan UC men det finns andra kort som inte erbjuder kredit kopplat till kontot. Ett exempel på ett av de bästa korten är Rocker. Det är ett debetkort med en smidig app och en riktigt bra cashback.

Anledningen till att det inte finns några kort 2022 som inte kräver UC är den kreditkonsumentlag som infördes 2020. Vi har på denna sida i sektioner gått igenom respektive område och detta bör ses som en summerande slutsats att det inte går ansöka om kreditkort utan UC 2022.

Alternativ utan UC 2022:

 • Betalkort
 • Debetkort
 • Kreditkort med Bisnode/Creditsafe
KortUCKälla
St1 MastercardNej, BisnodeLånforum (28 december 2021)
Qstar TankkortNej, CreditsafeLånforum (28 december 2021)
Tabell 1 – Kreditkort som inte använder UC vid kreditupplysning.

Krav hos kreditutgivare som tar ut UC

 • För det första kräver alla kortutgivare att du måste vara minst 18 år men det finns även de med 23 års gräns.
 • För det andra så kräver de allra flesta att du har någon form av anställning. Till exempel kan de kräva att du har en inkomst på 8333kr per månad eller 100 000 kr per år. Detta är för att se till att du har möjlighet att betala tillbaka den kredit de ger upphov till.
 • Till slut kräver de allra flesta även att du inte har några betalningsanmärkningar eller skulder hos kronofogden. Anledningen till detta är att det tyder på att du antingen slarvar med räkningarna eller har en instabil ekonomi.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är det en mening som gäller: det finns inga svenska banker som ger kreditkort utan UC. I denna artikel har vi sammanfattat varför det står till så och hur du som inte önskar en kreditupplysning går tillväga.

Vi har också gått igenom alla alternativ som passar dig som inte kan skaffa ett kreditkort. Om du på sikt önskar ett kreditkort har vi även tipsat om hur man går tillväga för att förbättra sin kreditvärdighet och kan utan oro ta på sig en kreditupplysning.

Vi önskar dig stort lycka till i letandet, och tackar för läsningen.

Pulbicerad och granskad av:

Amanda Götberg

Amanda är sedan 2021 ansvarig för innehåll kopplat till guider och kort-information. Utanför rollen finns ett stort intresse för placeringar och sparande.

Läs mer om oss