Kryptokort

Ett kryptokort är ett kort som möjliggör att du kan använda kryptovaluta som betalmedel. Detta är alltså ett kort för dig som har ett intresse för att använda och äga kryptovaluta. Samtidigt erbjuder dessa kort oftast generösa förmåner som t ex höga bonusar.

På denna sida kommer vi gå igenom hur du hittar de bästa kryptokorten samt vad du kan behöva tänka på.

Sammanfattning
Antal kryptokort: 3st
Bonus upp till: 8%
Årsavgift: 0 kr
Ansökningstid: 5 min

Bästa Kryptokorten

 1. Ruby Steel (Crypto.com)
  • → 2% cashback
  • → Gratis Spofity
  • → €350 i krav
  Årskostnad:
  Maxkredit:
  Kreditränta:

 2. Binance Card
  • → Upp till 8% cashback
  • → Låga avgifter
  • → För dig nischad i krypto
  Årskostnad: Gratis
  Maxkredit:
  Kreditränta:
  Binance Card (VISA) innehåller ingen kredit.

 3. Midnight Blue (Crypto.com)
  • → Inga krav på CRO stake
  • → 1% Rewards
  • → 200€ fria utag
  Årskostnad:
  Maxkredit:
  Kreditränta:
illustration Kryptokort

Vad är ett kryptokort?

Ett kryptokort är ett betalkort som använder kryptovaluta som betalmedel. Korten har blivit allt mer populära samtidigt som fler och fler intresserar sig för krypto vilket har lett till att de flesta stora kryptosidor har sina egna kryptokort.

Hur sker betalningen?

Betalning med ett kryptokort fungerar som ett vanligt bankkort och betalningen sker i fiat. För att betalningen ska kunna ske i fiat så måste kryptovaluta från ditt konto växlas vid användning. Detta kan ske på främst två sätt och vilket som används är olika mellan olika kortutgivare.

Automatisk växling vid betalning

Detta är det första av de två sätten som kryptovaluta kan växlas till fiat på. Här växlas kryptovaluta för den summa köpet är på till fiat automatiskt vid betalningstillfället. Du behöver alltså inte manuellt växla kryptovaluta vid för att använda kortet vilket gör det mycket smidigt för användaren.

Manuell växling innan betalning

Här behöver du innan du kan sätta in kryptovaluta på ditt kortkonto växla den manuellt till fiat. Detta kan verka krångligt men har också sina fördelar. Främsta anledningen är här när det kommer till beräkning av kapitalvinstskatten. Vid automatisk växling vid betalning kommer du antagligen ha hundratals små växlingar som är svårare att hålla reda på än några få manuella växlingar.

kryptokort infografik

Vilket kryptokort ska jag använda?

Det är alltid svårt att utse t ex det bästa kreditkortet eller i detta fallet det bästa kryptokortet. Alla har olika behov och föredrar olika förmåner som erbjuds. Men för att underlätta för dig att hitta det bästa kryptokortet för just dig så har vi här tagit fram de viktigaste aspekterna:

Avgifter

Som andra debet och kreditkort har även en del kryptokort en del olika avgifter. En viktig avgift för många är årsavgiften och det finns en hel del bra kryptokort utan årsavgift. Några exempel är crypto.com korten ruby steel och midnight blue.

Andra avgifter som är bra att kolla på är uttagsavgift, valutaväxlingsavgift och kryptoväxlingsavgift.

Bonus

Många av kryptokorten ger bonusar från 2-10% vilket är betydligt högre än många kreditkort.

Utöver dessa bonusar erbjuds även många andra förmåner som t ex att ruby steel ger dig gratis spotify.

Komplett jämförelse av kryptokort

Det kan vara svårt att få en tydlig bild kring alla avgifter och förmåner som de olika korten erbjuder. Därför har vi sammanställt en jämförelse mellan de olika kryptokorten. Så att du lätt kan välja vilket som passar dig!

KryptokortAndra förmånerBonus ÅrsavgiftFria uttagValutaväxlingsavgift
Ruby Steel (Crypto.com)Gratis spotify2%0kr$400 (efter 2 %)Fritt $4000 per månad (0,5% efter)
Midnight Blue (Crypto.com)1%0kr$200 (efter 2 %)Fritt $2000 per månad (0,5% efter)
Binance CardUpp till 8%0krAvgift 0,9%0%
Tabell 1 – Jämförelse kryptokort
Vilket är det bästa kryptokortet?

Vilket det bästa kryptokortet är skiljer sig från person till person beroende på vilka förmåner och avgifter som passar just dig. Genom vår jämförelse och den information som vi ger dig kommer du att enkelt och smidigt kunna se vilket kort som passar dig bäst.

Varför ska jag ha ett kryptokort?

Ett kryptokort passar dig som fattat ett intresse och vill använda kryptovalutor i vardagen. De generösa bonusar och förmåner gör dock kryptokorten attraktiva för de flesta personer.

Är crypto kort samma sak som kryptokort?

Ja, crypto kort kommer från engelska crypto men det är samma sak.