Hoppa till innehåll

3 reseförmåner för dig med kreditkort

  • Oliver 

Alla vet inte hur förmånligt det kan vara att ta med sig eller skaffa ett kreditkort inför utlandsresan. Kortet kan ge dig unika och användbara förmåner som underlättar resan. Vi på bästkreditkort.nu gå igenom 5 reseförmåner som du kan få genom ett kreditkort när du reser.

1. Lounge tillgång

Det är inte ovanligt att flygresan blir försenad eller att man kommer någon timme tidigt och får vänta på flygplatsen. Med vissa kreditkort får du då tillgång till exklusiva lounger med gratis mat och bekväma lounge områden. Du får inte bara tillgång till detta i Sverige utan det finns de korten som ger tillgång till lounger över hela världen. Dock är det ofta i de mer exklusiva korten som denna förmån ingår. Exempel på kort som ger loungetillgång är Resurs Banks mer exklusivare Gold och World kort.

2. Kompletterande försäkring för resan

De allra flesta kreditkorten ger dig en kompletterande reseförsäkring. I dessa försäkringar ingår ofta inte skydd för sjukdom och sjukhuskostnader. Detta skall täckas av reseförsäkringen som finns i din hemförsäkring. Istället innehåller denna försäkringen extra skydd för att skydda dig mot oväntade händelser.

En eftertraktad förmån för dessa kompletterande försäkringarna är avbeställningsskyddet. Vilket är ett skydd som ger dig pengarna tillbaka om du blir utsatt för något allvarligt innan resan som en skada eller sjukdom. Nedan kan du se exempel på fler saker som brukar ingå i en kompletterande reseförsäkring:

  • Avbeställningsskydd
  • Ersättning vid personförsening
  • Ersättning vid transportförsening
  • Försenat bagage ersättning
  • Skydd vid missat anslutningsflyg
  • Resestartskydd

3. Rabatter på flyg och hotell

En förmån som är vanlig bland kreditkort är särskilda rabatter på hotell och resor. Det kan vara att kortet har ett samarbete med vissa hotellkedjor där du får x antal procent rabatt på din bokning. Alternativt att du får extra nätter på hotellet gratis eller rumsuppgraderingar.

Vissa kort ger även en speciellt hög bonus när du bokar flygresor. Bonuspoängen kan du sedan använda till att boka nya flygresor och spara in en del pengar. Ett exempel på detta är att Bank Norwegian kreditkortet ger dig bonuspoäng när du bokar flygresor hos Norwegian. Poängen går sedan att byta in mot nya flygresor eller extra tilläg hos Norwegian.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *