Hoppa till innehåll

Ny tjänst från Amex ger vård i hela världen

  • Oliver 

American Express, i folkmun kallat Amex, är en kortleverantör som precis lanserat en ny tjänst: Doctor Please! Du med ett Amex-kort och som är utomlands kan nu gratis få medicinsk rådgivning via deras tjänst. Tjänsten är för tillfället endast tillgänglig på engelska men även för svenska kunder.

Kom igång med Doctor Please

Att komma igång med tjänsten är väldigt enkelt och du börjar med att öppna ett Doctor Please-konto via Amex webbplats. När du har öppnat kontot behöver du registrera en profil. Där kan du ladda upp intyg eller andra tester som kan vara bra att ha i samband med resa (framförallt under Covid-19).

Kontakten med läkare sker som nämnt på engelska via video- eller vanliga samtal. Exempel på saker de kan hjälpa till med är att få lokala recept eller rekommendation på vilka sjukhus reseförsäkringen går att använda.

En av alla förmåner

Tjänsten ingår i utbudet av förmåner från Amex som har som syfte att ge dig en bekvämare resa, vilket har kommit att bli just Amex nisch. Andra förmåner som kan hjälpa dig på resan är t.ex. tillgång till lounger och fri kaffe. Exakt vilka förmåner du har tillgång till varierar beroende på vilket Amex-kort du har, t.ex. är utbudet begränsat med deras instegsmodell Amex Blue.

Ytterligare en aspekt som är värld att nämna är att det finns flera andra kort med bra förmåner. Du kan navigera via vår startsida på bästkreditkort.nu och därefter sortera och hitta rätt kreditkort för dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *