Hoppa till innehåll

Humlakortet lanseras

  • Oliver 

Humla AB är ett nystartat företag som tillsammans med Skandinaviska Enskilda Banken (SEB) nyligen lanserat Humlakortet. I denna artiklen tar vi reda på allt du behöver veta om det nya debetkortet på marknaden.

Vad är humlakortet?

Humlakortet är i grund och botten ett helt vanligt debetkort vilket är det vanligaste betalningsmedlet i Sverige. Däremot så har det vissa speciella fördelar och funktioner som inte är så vanliga hos debetkorten. Kortet kommer likt kort med kredit att ge dig belöningar när du använder det. Istället för att ge belöningar i linje med hur mycket du spenderar kommer detta kortet fokusera på antalet köp. Detta gör att humlakortet både sticker ut som ett debetkort med belöningar men även genom hur belönings-systemet fungerar.

Trots detta är kortet helt gratis för dig som kund vilket är en annan stor fördel.

Vart kan jag få belöningar?

  • Åhlens
  • Skincity
  • 7 Eleven
  • Matsmart
  • Kicks
  • Pressbyrån

Som du ser kan du ta ut belöningar hos många välkända butiker men du kan även välja att donera pengarna till olika välgörenheter.

Vilka är Humla?

Företaget är grundat utav företagsgruppen Axel Johnson som bland annat Axfood och många andra stora företag ingår i. För att kunna lansera kortet har de samarbetat med SEB som är en utav de större bankerna i Sverige.

Axel Johnson gruppen har tagit fram företaget då de anser att debetkorten som står för de flesta köpen även bör ge belöningar. Men idag är det nästan endast kort med kredit som ger sina användare bonusar och liknande för användandet.

Hur skaffar jag Humlakortet?

Samtidigt med lanseringen släpptes ett begränsat antal platser till att få ett kort som nu är slut. Däremot kan du skriva upp dig på väntelistan genom deras hemsida. Snart kommer nya kort att släppas och då får du mail när det blir din tur.

Kraven för kortet är mycket låga eftersom att det inte erbjuder någon kredit. Vilket i sin tur gör att banken inte tar någon direkt risk med dig som kund. Det enda kravet som brukar finnas är att du är en viss ålder (ofta 18 år).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *