Hoppa till innehåll

3 sätt att minska bensinförbrukningen

  • Oliver 

Med dagens ihållande höga bensinpriser blir det mycket dyrt att ta bilen till jobbet och köra runt på fritiden. Men det finns vissa saker du kan göra för att minska din bensinförbrukning och därmed kostnaden. Vi ska nu gå igenom 3 sätt du kan minska din bensinförbrukning.

1. Sluta med tomgångskörning

Det kan tyckas som att det släpps ut lite bensin genom tomgångskörningen. Men på lång sikt blir det ändå en del då du gör detta ganska ofta. Genom att begränsa din tomgångskörning kan du spara både pengar för plånboken och minska utsläppen för miljön.

2. Använd motorbromsning

Istället för att använda bromsen kan du låta motorn i bilen motorbromsa. Detta kräver dock att du planerar din körning väl så att du hinner motorbromsa. Men genom att planera din körning väl kan du även hålla en jämn hastighet utan hastiga accelerationer. Detta gör i sin tur också att du sparar in på bensinförbrukningen.

3. Se till att däcken har tillräckligt med luft i sig

Om dina däck har för lågt tryck alltså för lite luft i sig gör det körningen jobbigare för bilen vilket ökar förbrukningen av drivmedel. Alla bensinstationer har en luftkompressor du kan stanna till och använda när du känner att däckens luft är för låg. Ofta så varnar bilen när det har tappats luft vilket underlättar för dig.

Sänk din bensinkostnad!

Du kan även göra vissa saker för att minska bensinkostnaden. Det mest effektiva du kan göra här är att skaffa ett bensinkort vilket är ett kreditkort för rabatt på drivmedel. Korten kan ofta ge dig upp till 25 öre/liter drivmedel tankad tillbaka i cashback. Alla de stora tank-kedjorna har sina egna kort och ger rabatt på sina stationer.

Det gäller även att du kollar upp vilken av stationerna nära dig som har det billigaste priset. Ofta kan det skilja sig lite i priset mellan olika stationer vilket kan bli en del pengar på längre sikt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *