Hoppa till innehåll

Betala räkningar med kreditkort (betalo)

  • Oliver 
betala-räkningar-med-kreditkort

Kan man betala räkningar med kreditkort?

Normalt sätt så brukar det inte gå att betala räkningar med kreditkort. Du kan betala i en fysisk butik eller handla på nätet men det kommer till att betala räkningarna tar många fram ett vanligt debetkort.

Så går det inte att betala räkningar med kreditkort? Jo, det går och i denna artikel kommer vi att gå igen hur du går tillväga för att betala räkningar med ditt kreditkort.

Vad är ett kreditkort?

Med ett kreditkort har du ett kort som tillskillnad från ett debetkort är kopplat till en kredit. Hur stort kreditutrymmet är varierar mellan olika kort men vanligt är mellan 10 000 – 30 000kr. Denna kredit som du kan utnyttja måste sedan självklart betalas tillbaka och om detta inte görs i tid kan det innebära att du får höga räntekostnader. Vi på bästkreditkort.nu specialiserar oss på kreditkort och jämför samtliga kort på den svenska marknaden. Det är inte lätt att veta vilket kreditkort som är bäst då det beror på dina behov och situation. Men med våra kompletta jämförelser och opartiska guider hjälper vi dig att enkelt hitta det bästa kreditkortet för dina behov.

Varför ska man betala räkningar med ett kreditkort?

Ja, det finns många anledningar till att välja kreditkortet när du ska betala räkningar men de främsta är förmånerna. De flesta kreditkorten erbjuder just bonusar och cashbacks som du kan utnyttja när du spenderar pengar. Det är vanligt att kreditkorten har mellan 0,5-2% i cashbacks vilket betyder att om du betalar räkningar på 100 000kr kan du få tillbaka mellan 500-2000kr. Det skiljer sig alltså mycket mellan vilket kreditkort du har och om du väljer det bästa kreditkortet med cashback kan du spara in en del pengar. En annan anledning till att använda kreditkortet är att du kan använda ett kreditutrymme utan att behöva ta något lån.

Hur betalar jag räkningar med ett kreditkort?

Betalo

Betalo är en app som erbjuder dig tjänsten att betala dina räkningar med kreditkort. Genom att skriva in ditt kort i betalo appen kan du betala räkningar, skicka pengar till svenska bankkonton och förlänga dina betaltider. Men för att du ska få utnyttja dessa privilegier tas en avgift ut. Avgiften ligger på minst 1,9% vilket innebär att bonusen du får genom kreditkortet kanske inte täcker avgiften. Men med tanke på att du kan utnyttja en kredit när du betalar räkningar tycker fortfarande många att det är attraktivt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *