Hoppa till innehåll

Fortnox nya företagskort

Fortnox-kort

Fortnox kort

Fortnox har nyligen ingått ett samarbete med fintechbolaget mynt och ska lansera ett företagskort. Kortet automatiserar kvittoredovisning genom att vara integrerat med redovisningen i Fortnox. Kvittona skickas då direkt in i bokföringen och du kan därför hålla koll på företagets transaktioner i realtid.

Vad är Fortnox Kort?

Det är ett så kallat företagskort vilket är just som det låter alltså ett kreditkort för företag. Skillnaden här är att kreditkortet står på företaget istället för en privatperson. De bästa företagskorten fixar så att de anställda kan ta de kostnader som krävs utan att behöva dela på ett debetkort som ska skickas runt. Vi på bästkreditkort.nu driver en komplett jämförelse av kreditkort och därmed även företagskort. Alla företag har olika behov och prioriteringarna vilket gör att olika företagskort passar olika bra.

Fördelar med fortnox kort

Genom att automatisera hela redovisningen från kortköp till bokföring kan användarna av kortet spara enormt med tid. Alla Fortnox kunder och de anställda på företagen kommer bli erbjudna Fortnox kort helt kostnadsfritt. Tidigare har det varit så att anställda gjort privata utlägg för företaget som sen betalas tillbaka först vid nästa löneutbetalning. Men med Fortnox kort kommer alla anställda kunna få sina egna individuella kort med en individuell köp nivå. Du kan därmed också enkelt hålla koll på vem som spenderar vad och få en överblick över utgifterna så att det inte sker några överraskningar vid slutet av året som vi inte vill ha.

Förmåner och avgifter

Kortet har ingen årsavgift som företagen kommer behöva betala men erbjuder ändå fina förmåner. En förmån är att du kan maila in digitala kvitton för matchning mot köp. Du får också cashbacks alltså pengar tillbaka på det du spenderar samt rabatter hos utvalda partner. Krediten är även oerhört flexibel och utöver en gratis årsavgift har även Fortnox kort inga avgifter på:

  • Uttagsavgift
  • Valutapåslag i utlandet
  • Aviavgift
  • Påminnelseavgift
  • Förseningsavgift
  • Övertrasseringsavgift

– Mynt, som är en innovativ aktör med en beprövad, skalbar lösning samt med vana av implementering mot affärssystem, är en självklar partner för oss. Mynt delar vår vision om att göra det enklare att driva företag och detta kommer göra stor skillnad för många. Fortnox Kort blir ett stort steg på vägen till en helautomatiserad kvittoredovisning och bokföring i realtid. Vi är glada att kunna bidra med effektivare och mer förenklad administration för företagare”, säger Tommy Eklund, vd Fortnox.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *