Hoppa till innehåll

Gemensamt kreditkort (med extrakort)

Visste du att du kan dela ditt kreditkort med någon i familjen eller en partner? Du kan enkelt med de flesta kreditkorten beställa ett extrakort som ibland till och med är gratis. Detta kort kan du sedan ge till den andra personen och då får de en exakt kopia av ditt kort.

Varför har man ett gemensamt kreditkort?

Den främsta fördelen med att dela på ett och samma kreditkort är att ni får en samlad ekonomi. Detta kan vara smidigt om du delar med någon i familjen eller en sambo. Till exempel kan du och din partner ha ett kort där ni gör matinköp på som är gemensamma. På detta sätt behöver det inte bli att den ena partnern betalar för alla gemensamma utgifter.

Det kan även vara så att ni kan tjäna in extra bonuspoäng på detta sätt. Om du väljer det bästa kreditkortet eller ett utav de får du ofta bonus. För att få den högsta bonusnivån behöver du ofta nå högst upp på en bonustrappa. För att röra sig uppåt på trappan behöver du spendera mer pengar och om ni delar på ett kort blir era utgifter på samma kort. Detta innebär att ni kan nå dubbelt så långt på bonustrappan och därmed få mycket högre bonus.

Hur skaffar man gemensamt kreditkort?

Du kan ta och beställa ett extrakort till ditt nuvarande kort om det är ett bra kreditkort. Detta kan ibland kosta en mindre summa men det finns kort som Re:member Flex som har gratis extrakort. Sedan är det bara att börja använda korten och njuta av att dela på kreditkortet.

Tänk på detta!

En sak som kan vara mycket viktig att tänka på om du ska dela kreditkort med någon är att det kan vara du som är ansvarig. Om du är personen kortet står på kan det vara så att du även är ansvarig för hur kortet används. Däremot är det inte alltid så utan det är olika hos olika kortutgivaren. Kolla därför innan eller se till att du delar med någon du litar på.

Publicerad och granskad av:

Amanda Götberg

Amanda är sedan 2021 ansvarig för innehåll kopplat till guider och kort-information. Utanför rollen finns ett stort intresse för placeringar och sparande.

Läs mer om oss

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *