Hoppa till innehåll

Ikano Bank ändrar bonus på sitt VISA-kort

Från och med årsskiftet 2021/2022 introducerar Ikano Bank ett helt nytt bonussystem för sina kort. Tidigare har men erbjuder specifika rabatter inom t.ex. sport, livsmedel och drivmedel. Det nya system ger bonus på alla dina köp och när man kommer upp i 25 000 poäng rabatteras nästkommande faktura.

Nya bonussystemet i praktiken

Korrelationen mellan mellan bonuspoängen och spenderad krona är 1:1. Det innebär att varje krona ger en poäng. Som ett exempel blir ett köp på 1000 kr också 1000 poäng. För varje 5000 bonuspoäng erhåller kortinnehavaren 100 kr rabatt på sin nästkommande faktura. Det innebär att spendera 25 000 poäng en månad ger 500 kr rabatt.

Även ett nytt delbetalningsupplägg

I samma veva inför man även ett nytt upplägg för delbetalning. Alla innehavare kan delbetala helt utan ränta 6 eller 12 månader på alla köp över 2000 kr. Dessa köp behöver då markeras som lång delbetalning. Aktivera detta gör man via ”Mina sidor”. En konkretare uppdatering och utförlig beskrivning kommer så fort ändringarna har genomförts.

Gör ändringen Ikano VISA bättre?

På det stora hela skulle vi säga att ändringarna faktiskt gör Ikano VISA till ett bättre kort, om det kvalar in som det bästa kreditkortet är vi däremot tveksamma till. Man har fortfarande en ganska låg bonus, hög avgift och delbetalningsmöjligheten är inte unik.

Är det en trend för att stanna?

Att fler och fler kortgivare går ifrån specifika bonussystem är inte helt ovanligt. Vi ser en ökad trend och ökad konkurrens bland kreditkort med bonus och att då vara för specifik kan göra det svårt för vissa. Exempel på kort som har börjat konkurrera hårt på senaste är t.ex. Refunder Pay och Klarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *