Hoppa till innehåll

Kreditkort för pensionärer

  • Oliver 

Som många vet sedan tidigare kan det ställas mycket krav på dig som vill ansöka om ett kreditkort. Kraven kan vara på en högsta ålder, inkomst eller stabil ekonomi. Under denna artikeln ska vi hjälpa dig som pensionär skaffa kreditkort.

Kan en pensionär skaffa kreditkort?

Förutom om kreditkortet har en högsta ålder som krav så bör det inte vara några problem för dig som är pensionär när det kommer till att skaffa kreditkort. De flesta korten har krav på en viss nivå av inkomst och pensionen räknas som en inkomst. Men beroende på hur hög din pension är kan det vara så att den inte räcker till att nå kravet.

Om du inte lyckas bli godkänd som pensionär bör du kolla in kreditkort utan UC då dessa kort inte tar ut en kreditprövning.

Varför skaffa kreditkort som pensionär?

Så varför skall en pensionär skaffa ett kreditkort? Det finns många anledningar men den största är att du kan spara in en del pengar. Pensionen är för de allra flesta en ganska knaper tidpunkt då inkomsten ofta faller mycket. Genom att skaffa ett kreditkort kan du tjäna in pengar genom rabatter och speciella erbjudanden som kortet ger dig.

Du får även möjligheten att använda en kredit vilket är bra att ha vid oväntade utgifter. Speciellt för dig som pensionär då pensionen som sagt ofta är ganska liten.

Att tänka på när du väljer kort som pensionär

Det finns en del saker du bör tänka på när du väljer ut ditt kort. Genom att implementera dessa tips i ditt letande kan du vara säker på att du väljer rätt kort. I listan nedan har vi tagit med de viktigaste sakerna att tänka på som pensionär när du letar kreditkort:

  • Välj inte första bästa – leta runt noggrant!
  • Ta ett kort med låg maxkredit – ökar chansen till att bli godkänd
  • Granska avgifter – se till att avgifterna inte sticker ut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *