Hoppa till innehåll

Neobanker vs traditionella banker – vilket ska jag välja?

  • Oliver 

Neobanker är en benämning för de nyare bankerna som dyker upp och utmanar de traditionella storbankerna. I denna artiklen ska vi ta reda på om du bör vända dig till en neobank eller traditionell bank.

Fördelar med neobanker

Fördelarna här ligger främst i bättre villkor och förmåner. Bankerna kan erbjuda till exempel lägre räntor vid lån och bättre villkor generellt sätt. Detta gör de för att kunna locka in kunder till att välja de framför storbankerna som har ett välkänt varumärke. Men det är även så att neobankerna brukar endast erbjuda en online-bank och därför har betydligt lägre rörelsekostnader. Till skillnad från storbankerna som har lokalhyror, personal och mycket mera de måste täcka.

Trots att neobankerna endast ofta erbjuder en online tjänst brukar de vara mycket användarvänliga. Detta då deras applikationer är anpassade till att erbjuda alla tjänster du kan tänka dig. Så att du inte ska behöva ta kontakt med deras mycket begränsade personalstyrka.

Fördelar med storbanker

Storbankerna har majoriteten av marknaden vilket medför en del fördelar. Detta främst i form utav kapital och därmed vilka tjänster de kan erbjuda. Jämför du till exempel aktiehandel mellan neo och storbanker är nästan alla storbanker ett steg framför. Detta då de har mycket mer kapital att satsa och kan därmed utveckla en bättre tjänst.

Det finns även många som föredrar att träffa en representant från banken fysiskt. Vilket är något som de traditionella bankerna fortfarande erbjuder.

Kreditkort – Neobanker vs traditonella banker

Så hur skiljer sig neobankerna mot de traditionella bankerna när det kommer till kreditkort? Jo den största fördelen är att neobankerna tenderar att erbjuda bättre förmåner. Detta eftersom de behöver konkurrera med storbankerna som oftast är det självklara valet bland folk. Vi på bästkreditkort.nu jämför kreditkort så att du kan hitta kortet som är bäst oavsett om det är från en neo eller storbank!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *