Hoppa till innehåll

Höjs kreditkorts räntan när styrräntan höjs?

  • Oliver 

Centralbanken har börjar höja styrräntan i Sverige för att motverka den inflation som snabbt börjat sprida sig. I denna artikel ska vi kika på frågan – höjs kreditkorts räntan när styrräntan höjs?

Höjs kreditkortets ränta vid högre ränta?

Nej, krediträntan som ditt kreditkort erbjuder är inte något som kommer höjas eftersom styrräntan höjs. Däremot så är bolån och andra liknande krediter något som är direkt kopplade till styrräntan. Detta innebär att du bör kolla på hur ditt bolån ser ut och vilken räntesats du kommer få nu. Om du har bundit dina bolån är det inget att oro sig för nu däremot. Men har du inte gjort det kan det vara bra att förbereda sig på en rejäl höjning framöver. Sammanfattningsvis behöver du inte oroa dig för höjda räntor på kreditkort.

Hur påverkar högre räntor samhället?

Däremot så kommer samhället att påverkas i stort vilket även kan få påverkan på dig. Anledningen till de höjda räntorna är just en ökad och mycket hög inflation i dagsläget. Med tanke på detta kan du förvänta dig höjda priser på varor och tjänster allmänt. För styrräntan höjs kommer även de som inte bundit sina bolån få betydlig högre kostnader vilket kan slå hårt. De höga kostnaderna orsakar att individer har mindre pengar till att konsumera kvar vilket i sin tur leder till att det går sämre för företagen.

Hur sänker jag min ränta på kreditkort?

Om du vill sänka din ränta till ditt kreditkort ännu mer trots att räntan inte kommer höjas bör du ansöka om ett nytt kort. Här är det mycket viktigt att du jämför och hittar ett kreditkort med låg ränta. Sådana kort erbjuder oftast en mycket låg ränta och därmed lägre kostnader samtidigt som du får nyttja riktigt bra förmåner. Om du är en person som tenderar att slarva med dina inbetalningar och ofta åker på ränta kan ett kreditkort med en låg ränta minska dina kostnader mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *