Hoppa till innehåll

Rocker lanserar Rocker Touch

  • Oliver 

Kortutgivaren Rocker lanserade nyligen Rocker Touch som är ett debetkort med Touch ID funktion istället för pin-kod. Ett betalningsmedel som den svenska marknaden aldrig tidigare har sett.

Vad är Rocker Touch?

Rocker touch kortet är ett debetkort som ingår i Rocker premium versionen som kostar 99kr per månad. Det är det första biometriska kortet på den svenska marknaden. Detta innebär att du kan använda ditt touch-ID istället för en pin-kod vid betalning med kortet. Funktionen är smidig och en av satsningarna företaget gjort för att sticka ut gentemot storbankerna. Lanseringen har skett i samarbete med korttillverkaren IDEMIA som levererat den högteknologiska touch-ID funktionen.

Hur fungerar Rocker Touch?

Det är som sagt ett debetkort vilket är ett bankkort direkt kopplat till ett bankkonto. Detta innebär att du inte har någon kredit utan behöver ha pengar på ditt konto för att kunna spendera pengar. Detta är den stora skillnaden mot ett kreditkort. Ett debetkort erbjuder en enkel betalningsmetod där du inte behöver bry dig om massa fakturakostnader och eventuella räntor om du betalar försent. Nackdelen blir självklart att du inte kan använda en kredit men detta kan även vara bra. Då det betyder att du har noll chans att dra på dig skulder som du inte sedan kan betala tillbaka.

Recension av Rocker Touch

Rocker Touch är ett omtyckt kort som revolutionerar den svenska debetkort marknaden med innovativa betallösningar. Tillskillnad från storbankerna erbjuder kortet attraktiva förmåner som upp till 10% cashbacks, 1,2% sparränta och 250kr bonus efter 3 köp. Vi har gjort en komplett recension av Rocker Kortet.

Vem kan skaffa Rocker Touch?

Ett debetkort är enkelt att skaffa och de brukar inte krävas några särskilda krav på inkomst osv. Självklart måste du vara 18 år eller få godkänt av dina föräldrar men annars finns det inte så mycket krav. Detta då debetkort till skillnad från kreditkort inte erbjuder en kredit som du kan handla för och betala av i efterhand.

– Som utmanare till storbankerna testar vi hela tiden ny teknik för att utveckla enklare och smartare finansiella tjänster som hjälper konsumenter i vardagen. De biometriska korten är en del av vår strategi att erbjuda smarta betallösningar oavsett plattform. Korten underlättar för konsumenter eftersom man inte behöver slå in eller komma ihåg en PIN-kod vid betalningar längre.

Andreas Norberg, chef Spara och Betala på Rocker

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *