Hoppa till innehåll

Så minimerar du kostnader i vardagen

  • Oliver 
Minimera kostnader i vardagen

Det är lätt att utgifterna rinner iväg och det kan vara svårt att veta vart pengarna tar vägen. Resultatet blir att det blir ont om pengar vid månadens slut. För att undvika detta och få en stabilare ekonomi gäller det att minimera på kostnader i vardagen.

Få koll på dina utgifter

Många har inte koll på utgifterna som de har, kanske är det 2 prenumerations tjänster som du inte längre använder som tickar eller småköp du inte tänker på. Första steget du måste göra för att minimera dina kostnader är att identifiera vilka onödiga kostnader du har. Du kan ju som sagt inte bli av med något du inte vet om. För att få koll på dina utgifter är det bra att ha en app kopplad till ditt bankkort. De flesta av de lite mer moderna korten erbjuder egna applikationer som kategoriserar utgifter och transaktioner vilket ger dig en bra överblick över ekonomin. Ett exempel på detta är Rocker kortet som har en riktigt bra app men även erbjuder cashbacks och andra förmåner.

Sänk dina kreditkostnader

De flesta kreditkort har en del dolda kostnader som du inte märker av direkt. För att minimera detta är det bra att kika in den effektiva räntan när du jämför kreditkort. Den effektiva räntan inkluderar avgifter som förseningsavgifter, övertrasseringsavgifter och fakturaavgift. Det bästa du kan göra för att minska kreditkostnaderna är att se till att ditt kreditkort har en låg ränta. Detta innebär att om du inte skulle betala fakturan i tid skulle inte avgiften bli så låg som möjligt. Vi på bästkreditkort.nu gör kompletta jämförelser på kreditkort och vill du minimera kreditkostnaderna ska du ansöka om ett så kallat kreditkort med låg ränta.

Samla konsumtionslån

Har du tagit konsumtionslån eller handlat på kredit lite för mycket? Detta är något som man aldrig bör göra nästan då det ofta tar hårt på ekonomin. Har du en del sånna här smålån gäller det att du sätter dig ner och får bra koll på vilka de är och sen samlar dessa hos en långivare. Detta minskar både räntan samtidigt som det ger dig en lättare överblick kring lånen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *