Quickbit lanserar debetkort

  • Oliver 
Quickbit-lanserar-debetkort

Quickbit har nu lanserat VISA kortet Quickbit card på den svenska marknaden. Kortet är ett fysiskt debetkort och gör Quickbit till det första kryptobolaget från Sverige som lanserat sitt egna betalkort. Lanseringen har skett i samarbete med kortutgivaren Intergiro. Genom Quickbit appen kan du lätt använda kortet då du kan därifrån växla din krypto snabbt och enkelt. När den sedan är växlad kan debetkortet som är kopplat till användarens EUR konto användas.

Vad är ett debetkort?

Debetkort ofta kallat vanligt bankkort är ett bankkort som är direkt kopplat till ett bankkonto. Detta betyder alltså att du behöver ha pengar på ditt bankkonto för att använda debetkortet som är kopplat till kontot tillskillnad från kreditkort där du ändå kan spendera pengar. Fördelarna med debetkort är bland annat att det är enkelt och smidigt. Du behöver inte oroa dig för att fakturor, räntor eller att du spenderat mer pengar än du har råd med. Detta då du endast kan spendera de pengar som du har inne på kontot. Vilket gör att du aldrig kommer dra på dig skulder som du sedan inte kan betala tillbaka.

På den svenska marknaden finns det ett stort utbud av just debetkort vilket gör det svårt att veta vilket det bästa debetkortet för dig är. Vi på bästkreditkort.nu har jämfört de olika debetkorten opartiskt och hjälper dig med en informativ guide att hitta det bästa debetkortet för just dig!

Vart kan Quickbit card användas?

Kortet går att använda på alla ställen som VISA kort tillåts. Du kan alltså använda kortet för att handla online, fysiska butiker men även för uttag i bankomater.

Vilka kan skaffa kortet?

Tidigare i Mars var debetkortet från Quickbit endast begränsat lanserat till en mindre målgrupp men nu har lanseringen till alla skett. Du kan enkelt genom Quickbit appen idag beställa kortet och få det hemskickat inom några dagar. Det planeras även en lansering på den norska marknaden för kortet.

”Jag är stolt över att vi nu lanserar Quickbit Card i Sverige. Det här är en enorm milstolpe i vår ännu unga historia. Med Quickbit Card tar vi täten på den svenska kryptomarknaden genom att erbjuda en produkt som låter människor göra betalningar samtidigt som de är direkt sammanlänkade till vårt ekosystem av kryptotjänster. Vi tar därmed ytterligare ett stort steg mot vårt mål om att förenkla användningen av kryptovaluta i människors vardag”, säger Hammad Abuiseifan, VD Quickbit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.